Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν αναζωπυρώσεις το βράδυ. Κάηκαν σπίτια στην Ελικίστρα, όπου το μέτωπο έχει οριοθετηθεί

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Ερυμανθείας, στην Αχαΐα, καθότι υπήρξαν αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μεταδίδει το Sputnik, σημειώνοντας πως το μέτωπο στα Ελικίστρα έχει οριοθετηθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Αχαΐα πλέον επιχειρούν συνολικά 180 πυροσβέστες, 46 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Μεταξύ των εναέριων μέσων που επιχειρούν στην Αχαΐα για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς είναι και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev 200.

Ακόμα, στην περιοχή οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν αναζωπυρώσεις στο μέτωπο, στα Ελικίστρα, αλλά τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους 10 περιοχών για εκκένωση

Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω του 112, την Τετάρτη (28/07), στους κατοίκους δέκα οικισμών περί εκκένωσης για προληπτικούς λόγους.

Το σχετικό μήνυμα, έλαβαν οι κάτοικοι των εξής οικισμών: Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα.

Επίσης, νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα από το 112 είχαν λάβει και οι κάτοικοι του οικισμού της Πτέρης, στο οποίο επισημαινόταν το εξής: «Aν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Πτέρης Αχαΐας, εκκενώστε τώρα προς Σταυροδρόμι».

Ακόμα, στο μέτωπο της Ελικίστρας, είχε δοθεί η εντολή για προληπτική απομάκρυνση από το Νέο Σούλι και την περιοχή Ρυάκι, ενώ σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Καμμένα σπίτια στην Ελικίστρα

Η δασική πυρκαγιά στην Αχαΐα μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Ερυμάνθειας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και τους κατοίκους να δίνουν μάχη για να σώσουν ό,τι μπορούν.

Ωστόσο, οι φλόγες πρόλαβαν να κάψουν ολοσχερώς ή μερικώς αρκετές κατοικίες, με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, να τονίζει πως, στην Ελικίστρα, έχουν καεί ολοσχερώς τρία σπίτια ενώ πέντε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v