Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «βαθύ κόκκινο» βάζει 13 ελληνικά νησιά το ευρωπαϊκό CDC

Σύσταση αποφυγής μη αναγκαίων ταξιδιών σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες συνεπάγεται η ένταξη τους στη χειρότερη κατηγορία του ECDC. Στο κόκκινο βρίσκεται πλέον σχεδόν όλη η ηπειρωτική Ελλάδα. Κριτήριο τα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο «βαθύ κόκκινο» βάζει 13 ελληνικά νησιά το ευρωπαϊκό CDC

Tα νησιά του Νότιου Αγαίου βρέθηκαν την Πέμπτη στο «βαθύ κόκκινο» στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Κέντρων για την Πρόληψη Ασθενειών (ECDC) μετά την άνοδο των κρουσμάτων. Για όσες περιοχές εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία υπάρχει σύσταση να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στα 13 νησιά περιλαμβάνονται δημοφιλείς περιορισμοί που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες, όπως η Μύκονος, η Ρόδος, η Κρήτη και η Σαντορίνη

Οι ζώνες που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» στον χάρτη του ECDC βοηθούν στη διάκριση των περιοχών υψηλού κινδύνου και βοηθούν επίσης τα κράτη-μέλη να επιβάλλουν κανόνες για την πραγματοποίηση τεστ και την παραμονή σε καραντίνα επισημαίνει το πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή στον νέο χάρτη δεν υπάρχει περιοχή της ηπειρωτικής χώρας που είναι στο πράσινο. Αντίθετα πολλές έχουν περάσει από το πορτοκαλί στο κόκκινο.

Να σημειωθεί ότι το ECDC χρησιμοποιεί τέσσερις κατηγορίες: πράσινο, πορτοκαλί, κόκκινο και βαθύ κόκκινο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v