Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακραίος καύσωνας έως και την Πέμπτη

Μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-43 βαθμών Κελσίου κατά μέσο όρο, αναμένονται για σήμερα Κυριακή, ενώ το θερμόμετρο θα συνεχίσει να ανεβαίνει μέχρι την Πέμπτη, με θερμοκρασίες έως και 47 βαθμούς.

Ακραίος καύσωνας έως και την Πέμπτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-43 βαθμών Κελσίου κατά μέσο όρο, αναμένονται την Κυριακή 01/08. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα 02/08 η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη 05/08 θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι μέγιστες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Υποχώρηση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Παρασκευή 06/08.

Πηγή: meteo.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v