Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιτσιπάς: Καλύτερα οι νέοι να περάσουμε τον ιό, για να έχουμε ανοσία

Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο, δηλώνει. Θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου με περισσότερα «συν». Τι απαντούν στον τενίστα Αθ. Εξαδάκτυλος και Μ. Γκάγκα.

Τσιτσιπάς: Καλύτερα οι νέοι να περάσουμε τον ιό, για να έχουμε ανοσία

Μετά τη νίκη του επί του Κόρντα στο Σινσινάτι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και απάντησε σχετικά με την πρόσφατη δήλωσή του αναφορικά με το εμβόλιο, όπως μεταδίδει το SportFM. Ο Έλληνας τενίστας ανέφερε πως δεν είναι κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αλλά θεωρεί πως το νεαρό της ηλικίας του δεν καθιστά υποχρεωτικό να το κάνει.

Αναλυτικά:

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος.

Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία.

Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Εξαδάκτυλος: Δεν είναι καλύτερο να νοσήσουμε για την ανοσία

«Μας στεναχώρησαν οι δηλώσεις του κ. Τσιτσιπά καλύτερα να μην είχε αναφερθεί» δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά.

Σχετικά με την σημερινή δήλωση του τενίστα ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία ο κ. Εξαδάχτυλος είπε ότι δεν είναι καλό διότι ναι μεν οι περισσότεροι νέοι θα έχουν μια ελαφριά νόσηση αλλά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα νοσηλευτούν ή νοσήσουν βαριά ή  μπορεί να έχουμε και απώλειες.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως σε όσους νοσούν με covid δημιουργούνται προβλήματα που τους συνοδεύουν για πολλούς μήνες και ενδεχομένως και στο μέλλον και πως είναι κρίμα ο νέος να πάρει αυτό το ρίσκο. 

Υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε σε μεγάλο αριθμό για να σταματήσουμε και τις μεταλλάξεις και σημείωσε πως τα νοσοκομεία γεμίζουν από ανεμβολίαστους που νοσούν βαριά.  

Γκάγκα σε Τσιτσιπά: Νοσηλεύσαμε 229 νεαρούς στο Σωτηρία σε ένα τρίμηνο!

Στον Στέφανο Τσιτσιπά και τις τελευταίες δηλώσεις του ότι καλύτερα οι νέοι να περάσουν τον ιό για να υπάρξει ανοσία απάντησε η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία. 

Οπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook, «μόνο στο «Σωτηρία», τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαρειά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο!

Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι;
Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τέννις, εκεί μας κάνεις περήφανους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v