Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάγκα: Το Σωτηρία γεμίζει με ασθενείς Covid, μένουν απέξω άλλοι

Νοσηλεύονται πάνω από 300 ασθενείς σε απλές κλίνες και 84 σε ΜΕΘ. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να νοσηλευθούν ασθενείς που παρακολουθούνται χρόνια.

Γκάγκα: Το Σωτηρία γεμίζει με ασθενείς Covid, μένουν απέξω άλλοι

Τον κίνδυνο για τη μεγάλη πίεση που αρχίζει να δέχεται το ΕΣΥ τόνισε στον ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία».

Όπως είπε, έχουν σχεδόν σταματήσει οι άλλες λειτουργίες του νοσοκομείου, προκειμένου να νοσηλευθούν ασθενείς με κορωνοϊό. Εξήγησε ότι στο «Σωτηρία» νοσηλεύονται πάνω από 300 ασθενείς σε απλές κλίνες και 84 σε ΜΕΘ.

Πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να νοσηλευθούν ασθενείς που παρακολουθούνται χρόνια από το συγκεκριμένο νοσοκομείο: «Αφήνουμε απέξω μεγάλες ομάδες ασθενών που μας χρειάζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης έκανε γνωστό ότι το 85% περίπου των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο -τόσο σε απλές κλίνες όσο και σε ΜΕΘ- δεν είναι εμβολιασμένοι. 

Αναφερόμενη στους υγειονομικούς, δήλωσε ότι όσοι δεν εμβολιάζονται είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και σημείωσε ότι πρέπει να δούμε αν έχουν δίκιο οι 90 ή οι δέκα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v