Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 68% ανεβαίνει η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία

Καμπανάκι από Μ. Παγώνη και Ν. Καπραβέλο. Στην Αττική η πληρότητα φτάνει 67% και στη Θεσσαλονίκη 71%. Δύσκολη η κατάσταση στην Κρήτη με κατειλημμένο το 79,2% των κλινών ΜΕΘ Covid.

Στο 68% ανεβαίνει η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία

Στο 68% ανέρχεται η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία όλης της χώρας σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, η κ. Παγώνη χτύπησε «καμπανάκι» ειδικά για την Κρήτη όπου το 79,2% των κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες και πρέπει να ενισχυθεί γιατί δεν έχει πολλά κρεβάτια. Στην Αττική η πληρότητα φτάνει το 67% και στη Θεσσαλονίκη στο 71%.

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση των παραμέτρων όλων και πρέπει να το δούμε αυτό σιγά –σιγά», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Στην ίδια εκπομπή μιλώντας ειδικά για το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Καπραβέλος εξήγησε ότι στη δική του μονάδα η εφημερία ξεκινά σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες της. Το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ποσοστό δηλαδή πάνω από 90%. «Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα, κι εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Χαρακτήρισε πρωτοφανή την πίεση που δέχεται σε περίοδο καλοκαιριού το νοσοκομείο και προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας». Προειδοποίησε ότι έως τις 20 Σεπτέμβρη οπότε αλλάζει ο καιρός πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού.

«Η μάχη δίνεται έξω: Με απλή μάσκα, με προφύλαξη, με επιτάχυνση εμβολιασμών, με τρίτη δόση όπου χρειάζεται, να πετύχουμε ένα συνολικό καθολικό τείχος ανοσίας για να εμποδίσουμε τον ιό να κάνει τη ζημιά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v