Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολη η εισήγηση για τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων

Ποιοι μαθητές της τάξης θα μπαίνουν σε καραντίνα όταν εμφανίζεται κρούσμα. Πότε θα γίνονται τα τεστ. Μόνο αν νοσήσει το 51% των παιδιών κλείνει το τμήμα.

Ολη η εισήγηση για τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων

Πρόταση για τη διαμόρφωση πρωτοκόλλων προστασίας στα σχολεία, σε περιπτώσεις κρουσμάτων λοίμωξης από κορωνοϊό, υπέβαλαν σήμερα τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που νοσήσει μαθητής, τίθεται σε καραντίνα και ο διπλανός του στο θρανίο. Οι συμμαθητές του στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο, τίθενται επίσης σε καραντίνα, εφόσον κριθεί ότι δεν έκαναν σωστή χρήση της μάσκας. Τα μέτρα αυτά αφορούν τους ανεμβολίαστους μαθητές.

Επιστρέφουν στο σχολείο μία εβδομάδα μετά από αρνητικό rapid test. Οι υπόλοιποι μαθητές - εφόσον είναι ανεμβολίαστοι - θα κάνουν ένα rapid test, στη συνέχεια 2 self tests και ένα ακόμη rapid test έπειτα από 7 μέρες.

Για τα εμβολιασμένα παιδιά, προβλέπεται μόνο ένα τεστ στην αρχή και στο τέλος των 7 ημερών. Όλοι παραμένουν στο σχολείο και το τμήμα κλείνει όταν διαπιστωθεί πως είναι θετικοί στον ιό το 50% των μαθητών συν ένας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει σήμερα το πρωί πως τα πρωτόκολλα, βάσει των οποίων θα ανοίξουν τα σχολεία, πρόκειται να αλλάξουν. "Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση", δήλωσε η υπουργός στον Σκάι, αποκαλύπτοντας πως η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

ΠΗΓΗ:www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v