Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα στα σχολεία

Το 30% των μαθητών σε μία τάξη, με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δέλτα του ιού, θα μολυνθεί, εκτιμά ο παιδίατρος Μ. Ανδρέου. Τρία στα τέσσερα κρούσματα θα είναι παιδιά.

Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα στα σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων και τις συνέπειες του μη εμβολιασμού μίλησαν στον ΣΚΑΪ οι γιατροί Μ. Ανδρέου και Αθ. Εξαδάκτυλος.

Ο παιδίατρος Μ. Ανδρέου τόνισε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί. Όσον αφορά τα σχολεία που πρόκειται να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, είπε πως αυτό «είναι το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη, με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δέλτα του ιού, θα μολυνθεί», επεσήμανε ο κ. Ανδρέου. Εξήγησε, μάλιστα, τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο. Εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά». Ανέφερε, επίσης, ότι 1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Επεσήμανε, δε, ότι στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών.

Τέλος, ο κ. Ανδρέου παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις, για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη. 

Εξαδάκτυλος: Κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη, αν δεν συμφωνεί 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σχετικά με τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών, ο πρώτος που εκτίθεται είναι αυτός που θα κυκλοφορεί ως εμβολιασμένος ενώ δεν είναι και όταν συναντηθεί με τον ιό, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες. «Κινητές βόμβες είναι κυρίως για τους εαυτούς τους και για τους ομοίους τους και δευτερευόντως για τους εμβολιασμένους».

Όσον αφορά τους γιατρούς, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία. Στην υπόθεση Παλαμά δεν υπάρχει εμπλοκή κανενός γιατρού». Επεσήμανε, επίσης, ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομική ασυλία στους γιατρούς που αντιμετωπίζουν απειλές και ύβρεις. 

Όσον αφορά τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται την περίθαλψή τους, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη, αν δεν συμφωνεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v