Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε θανάτους από Covid-19

Τριπλάσιες από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, με βάση τα στοιχεία του ECDC. Πώς διαμορφώνεται η εικόνα την τελευταία εβδομάδα.

Δεύτερη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε θανάτους από Covid-19

Επώδυνη είναι η καταμέτρηση των θυμάτων της πανδημίας στην Ελλάδα. Καταγράφοντας καθημερινά δεκάδες νεκρούς με Covid, η χώρα μας ανεβαίνει σταθερά σε απώλειες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), που αφορούν την εβδομάδα έως και 5 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση σε αναλογία θανάτων ως προς τον πληθυσμό της μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών.

Πρώτη είναι η Βουλγαρία, με 92,07 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους και ακολουθεί η Ελλάδα με 46,83 νεκρούς. Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα μας κατείχε την τρίτη θέση.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως η μέση αναλογία θανάτων στις 30 συγκρινόμενες χώρες είναι μόλις 14,52 ανά εκατομμύριο.

Η εικόνα δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει καθηλωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τις 9 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 369 θάνατοι, όταν ολόκληρο τον Αύγουστο οι νεκροί ήταν 726...

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν χώρες με μονοψήφια ή και μηδενική αναλογία θανάτων. Στο Λουξεμβούργο, δεν καταγράφεται θάνατος και στη Σλοβακία αναλογούν 0,73 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ενδιαφέρον έχει η σύγκριση της Ελλάδας με άλλες χώρες του Νότου: στην Ιταλία αναλογούν 12,81 θάνατοι ανά εκατομμύριο και στην Πορτογαλία 16,03. Στην κεντρική Ευρώπη, η Γερμανία έχει 4,5 νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γαλλία 22,47.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v