Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πίεση από ειδικούς για επίσπευση στη χορήγηση τρίτης δόσης

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις από εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες. Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Πίεση από ειδικούς για επίσπευση στη χορήγηση τρίτης δόσης

Την ανάγκη να επισπευσθεί η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid αναδεικνύουν μέλη επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Το θέμα έχει βρεθεί στο επίκεντρο, έπειτα από σειρά παρεμβάσεων που έχουν κάνει κορυφαίοι επιστήμονες. Θεωρούν πως πρέπει να ληφθεί άμεσα η σχετική απόφαση, καθώς ανοσοκατεσταλμένοι και ηλικιωμένοι έχουν λάβει τη δεύτερη δόση πριν από αρκετούς μήνες και ενδέχεται να μην έχουν επαρκή αντισώματα κατά του κορωνοϊού.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται άτομα που διαμένουν σε μονάδες χρόνιας νοσηλείας και οι υγειονομικοί, οι οποίοι εμβολιάστηκαν πρώτοι. Με παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έχει ζητήσει να λάβουν άμεσα την τρίτη δόση.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου έχει ανακοινώσει πως η τρίτη δόση θα αφορά -σε πρώτη φάση- ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς). Τα άτομα που ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες ενημερώνονται σήμερα με 285.000 μηνύματα SMS, ενώ αύριο αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για ραντεβού.

Μιλώντας σήμερα στα «Παραπολιτικά», ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε πως συνεδριάζει αύριο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα στάδια της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας, τα οποία θα αφορούν τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου. Η προστασία από τα εμβόλια δεν υπερβαίνει το 55% στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, ακόμη και μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v