Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάρισα: Οταν η εκκλησία «τρολάρει» τους αντιεμβολιαστές

Με μια ασυνήθιστου ύφους ανακοίνωση, η Μητρόπολη Λάρισας αναφέρεται σε συγκέντρωση αρνητών έξω από τα γραφεία της και τους κερνάει... σοκολατάκια. Η κόντρα με τέως αντιπεριφερειάρχη.

Λάρισα: Οταν η εκκλησία «τρολάρει» τους αντιεμβολιαστές
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος έχει γίνει «κόκκινο πανί» για τους αντιεμβολιαστές της περιοχής ευθύνης του, λόγω της ενεργού συμμετοχής του στην προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών του πληθυσμού κατά της Covid-19.

Η κόντρα έχει φουντώσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έπειτα από τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο μητροπολίτης, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και την 5η ΥΠΕ, για την παρουσία κινητής μονάδας εμβολιασμών από τις 3 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή έξω από τις εκκλησίες.

Όπως είπε ο ίδιος πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις, ενώ κάποιος του είπε πως στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο τα έξυπνα όπλα θα σκοτώσουν πρώτα τους εμβολιασμένους…

Το απόγευμα της Πέμπτης, μερικές δεκάδες άτομα τα οποία αντιτίθενται στους εμβολιασμούς συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Μητρόπολης, προκειμένου να διατυπώσουν τη διαμαρτυρία τους.

Λίγες ώρες μετά, εκδόθηκε από τη Μητρόπολη μια ανακοίνωση, η οποία σε ασυνήθιστα ειρωνικό ύφος αναφέρεται στη συγκεκριμένη «πανθεσσαλική/πανελλαδική» όπως ονομάστηκε συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν 48 άτομα.

Μέσω της ανακοίνωσης, ο μητροπολίτης απαντά στην κατηγορία «μασόνοι» που απηύθυναν εναντίον του οι συγκεντρωμένοι, σχολιάζει πως κάποιοι συμμετέχοντες δηλώνουν Χριστιανοί ενώ δεν τους έχει δει κανείς στην Εκκλησία, ενώ αναφέρεται και σε πρώην αντιπεριφερειάρχη που μίλησε στην εκδήλωση, ο οποίος όπως λέει η ανακοίνωση παραιτήθηκε «για λόγους καθόλου χριστιανικούς».

Στο τέλος κάνει γνωστό πως η Μητρόπολη μοίρασε στους συγκεντρωμένους σοκολατάκια, για να μη φύγουν πικραμένοι…

Ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος, τον οποίο «φωτογράφισε» ο μητροπολίτης, αντέδρασε με ανακοίνωσή του, με την οποία κατηγορεί τον κ. Ιερώνυμο ότι εξαπέλυσε «μικρόψυχες και αγοραία συκοφαντικές αιχμές» εναντίον του, και δηλώνει πως επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της Μητρόπολης έχει ως εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή βάσει προγράμματος έξω από Ιερούς Ναούς, ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία.

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την όποια άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί, τη στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μη φύγουν πικραμένοι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v