Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερώτημα ποια ενισχυτική δόση θα κάνουν όσοι έλαβαν Johnson & Johnson

Το πιθανότερο είναι πως θα λάβουν εμβόλιο mRNA (Pfizer) ή το μονοδοσικό Johnson & Johnson, σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου.

Ερώτημα ποια ενισχυτική δόση θα κάνουν όσοι έλαβαν Johnson & Johnson

Σε αναμονή για τις συστάσεις των διεθνών Οργανισμών για τη χορήγηση επαναληπτικής δόσης σε όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές. Το πιθανότερο είναι πως θα λάβουν εμβόλιο mRNA (Pfizer) ή το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό κατά της γρίπης, λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την παράλληλη χορήγηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και της γρίπης. Το ότι ο ιός της γρίπης δεν κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά - είπε - δεν πρέπει να μάς δημιουργεί εφησυχασμό. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η χώρα μας είναι προγραμματισμένο να λάβει φέτος 27,576 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της CoViD. Όπως είπε, η χώρα μας έχει δωρήσει 1,54 εκατομμύριο δόσεων AstraZeneca σε δέκα χώρες: Αλβανία, Σκόπια, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Λιβύη, Κένυα, Αίγυπτος, Ουκρανία, Ιορδανία, Ρουάντα και Τυνησία.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης σε άτομα άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς, 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στις Περιφερειακές Ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, οι οποίες είναι οι: Αρκαδία, Σέρρες, Ξάνθη, Ηλεία, Πέλλα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία και Κιλκίς.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v