Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βασικές αρχές συγγραφής ιατρικών άρθρων»-Δωρεάν Webinar του Iatronet.gr

Το iatronet.gr διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για “Βασικές αρχές συγγραφής ιατρικών άρθρων” και απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας.

«Βασικές αρχές συγγραφής ιατρικών άρθρων»-Δωρεάν Webinar του Iatronet.gr

Το iatronet.gr πραγματοποιεί δωρεάν Webinar για Επαγγελματίες Υγείας, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 10:30-12:50, με τίτλο: “Βασικές αρχές συγγραφής ιατρικών άρθρων” γνωστό και ως “Medical Writing”.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MEDICAL WRITING;

To Medical Writing αναφέρεται στη συγγραφή άρθρων που σχετίζεται με τις αρχές της κλινικής έρευνας στην ανάπτυξη εγγράφων κλινικών δοκιμών που περιγράφουν αποτελεσματικά και με σαφήνεια τα αποτελέσματα της έρευνας, τη χρήση προϊόντων και άλλες ιατρικές πληροφορίες. Οι ιατροί συγγραφείς διασφαλίζουν επίσης ότι τα έγγραφά τους συμμορφώνονται με τις κανονιστικές, περιοδικές ή άλλες οδηγίες όσον αφορά το περιεχόμενο, τη μορφή και τη δομή.

Η ιατρική γραφή ως λειτουργία καθιερώθηκε στη φαρμακοβιομηχανία, τη βιομηχανία ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού και τους Οργανισμούς Συμβάσεων Ερευνών (CRO), επειδή η βιομηχανία αναγνώρισε ότι απαιτεί ειδικές δεξιότητες για την παραγωγή καλά δομημένων εγγράφων που παρουσιάζουν πληροφορίες σαφώς και συνοπτικά. Όλα τα νέα φάρμακα περνούν από την ολοένα και πιο σύνθετη διαδικασία κλινικών δοκιμών και κανονιστικών διαδικασιών που οδηγούν στην έγκριση κυκλοφορίας.

Γενικά υπάρχει αυξημένη απαίτηση της επιστημονικής κοινότητας για καλογραμμένα έγγραφα, σύμφωνα με τα πρότυπα, τα οποία οι ιατροί μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαβάσουν και να κατανοήσουν. Ομοίως, τα ιατρικά ιδρύματα ασχολούνται με μεταφραστική έρευνα και ορισμένοι ιατρικοί συγγραφείς έχουν εμπειρία να προσφέρουν γραπτή υποστήριξη στους κύριους ερευνητές για αιτήσεις επιχορήγησης και εξειδικευμένες δημοσιεύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ WEBINAR

Το iatronet.gr διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για “Βασικές αρχές συγγραφής ιατρικών άρθρων” και απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αυξήσουν την πιθανότητα αποδοχής χρησιμοποιώντας ένα ακριβές, συνοπτικό και ενδιαφέρον χειρόγραφο, το οποίο μπορεί να υποβληθεί σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους και επιδραστικότητας (high impact factor medical journals).

Καλούμε όλους του υγειονομικούς να γίνουν μέλη του pro.iatronet.gr και να παρακολουθήσουν δωρεάν το Webinar.

Το pro.iatronet.gr είναι διαδικτυακή πύλη που απευθύνεται αποκλειστικά σε Επαγγελματίες Υγείας, με τη γνώση και την πολύχρονη εμπειρία του Iatronet.gr.

Γίνετε μέλος πατώντας στο https://pro.iatronet.gr/members/register.html

Βασικός Ομιλητής: Δημήτρης Αρβανίτης, MD. MSc., Head of Medical, Creative Pharma & HR Services, Single member S.A.

Πρόγραμμα

10.30-11.30 Ακολουθήστε τους κανόνες: Διεθνής Επιτροπή Συντακτών Ιατρικών Περιοδικών (ICMJE) Χρησιμοποιήστε οδηγίες αναφοράς και λίστες ελέγχου (EQUATOR Decision Tree)

11.30-11.40 Διάλειμμα

11.40-12.40 Βοηθήστε τον εκδότη (Στόχοι και σκοποί του περιοδικού, Οδηγίες προς συγγραφείς) Αποδοτική συστηματική ανασκόπηση βιβλιογραφίας και μετα-αναλύσεις (PRISMA, Newcastle - Ottawa Scale).

12.40-12.50 Ερωτήσεις-Συζήτηση

Οι διαφάνειες θα είναι στα Αγγλικά και ο σχολιασμός στα Ελληνικά για καλύτερη κατανόηση της ορολογίας.
Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά στη συζήτηση, χρησιμοποιώντας την επιλογή "QnA" στα προκαθορισμένα διαστήματα ερωτήσεων:

Εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στο pro.iatronet.gr, (https://pro.iatronet.gr/members/register.html), την προηγούμενη ημέρα από το Webinar, θα λάβετε ενημέρωση στο email που δηλώσατε, για τον τρόπο που θα συμμετάσχετε.

Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του pro.iatronet.gr θα μπορέσουν επίσης να παρακολουθήσουν το Webinar δωρεάν!

Για να συμμετοχή πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://pro.iatronet.gr/entries/101/webinar-medical-writing.html

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v