Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται κακοκαιρία την Τετάρτη με χαρακτηριστικά «Μεσογειακού κυκλώνα»

Ανεξάρτητα από το αν σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας ή όχι, έρχεται μια ιδιαίτερα σφοδρή κακοκαιρία, που σε πολλές περιοχές θα δώσει ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής, υποστηρίζει ο Κ. Μαρουσάκης.

Ερχεται κακοκαιρία την Τετάρτη με χαρακτηριστικά «Μεσογειακού κυκλώνα»

Με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα κυλήσει και η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας, με πιο έντονο όμως το κύμα κακοκαιρίας που φαίνεται από Τετάρτη βράδυ και μετά, υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook. 

Όπως σημειώνει, οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να κινηθούν από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα (γαλάζιο χρώμα), καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τα θερμά νερά της Μεσογείου θα σχηματίσουν ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια τμήματα της Ιταλίας, το οποίο αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας.

Πιεζόμενο από τις υψηλές πιέσεις βορειότερα, θα προσπαθήσει να «μιμηθεί» τον μηχανισμό δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα το οποίο θα αλληλεπιδράσει αυτό το βαρομετρικό χαμηλό με τα θερμά νερά του Ιονίου πελάγους και της κεντρικής Μεσογείου, αλλά και από την ένταση της ψυχρής αέριας μάζας που θα το τροφοδοτεί στα μεγαλύτερα ύψη της τροπόσφαιρας.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε όλοι στο μυαλό μας, ανεξάρτητα από το αν σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας ή όχι, είναι ότι έρχεται μια ιδιαίτερα σφοδρή κακοκαιρία, που σε πολλές περιοχές θα δώσει ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής ικανά να προκαλέσουν καταστροφές και πολλά προβλήματα, σημειώνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v