Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπιχείρηση για τον εντοπισμό δύο ατόμων στο Άγιο Όρος

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τον αποπροσανατολισμό δύο ατόμων -περιπατητές από την Ουκρανία- και στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί 8 πυροσβέστες με μέλη της ΕΜΑΚ.

Eπιχείρηση για τον εντοπισμό δύο ατόμων στο Άγιο Όρος

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος και σήμερα το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται» είπε ο κ.Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.

Nα σημειωθεί ότι την Παρασκευή, και μέχρι τα ξημερώματα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν κυρίως την κεντρική Μακεδονία, όπου σε αρκετές περιοχές εκκενώθηκαν σπίτια και πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει από πλημμύρες, κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Η Πυροσβεστική αργά χθες βράδυ είχε δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια, και τέσσερις για μεταφορές ατόμων, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του Δήμου Λαγκαδά, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκλεισε το ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού, στην Ασπροβάλτα. Στους κατοίκους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχει σταλεί μήνυμα από το 112, για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Στο ρέμα της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, από την ορμή και τον όγκο του νερού, έσπασαν τα αναχώματα, ενώ σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή η στεριά ενώθηκε με τη θάλασσα.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v