Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Τρεις νέες μολύνσεις μετάλλαξης Mu στην Ελλάδα

Πού εντοπίστηκε για πρώτη φορά και ποια είναι η διασπορά της. Γιατί οι επιστήμονες την έχουν υπό επιτήρηση. Οι προηγούμενες περιπτώσεις: σε Αττική, Αργολίδα, Αχαϊα και "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Κορωνοϊός: Τρεις νέες μολύνσεις μετάλλαξης Mu στην Ελλάδα

Tρία ακόμη στελέχη της παραλλαγής Μu του κορωνοϊού, εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Και τα τρία προέρχονται από το Ηράκλειο, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων από την αρχή της πανδημίας έχει διαμορφωθεί σε 9.

Οι προηγούμενες περιπτώσεις είχαν εντοπιστεί στην Αττική (1), στην Αργολίδα (2) στην Αχαϊα (1) και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" (2).

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η νέα αυτή παραλλαγή ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο.

Η παραλλαγή B.1.621, κατά την επιστημονική της ονοματολογία, προς το παρόν χαρακτηρίζεται "παραλλαγή ενδιαφέροντος".

Το παραλλαγμένο στέλεχος αυτό παρουσιάζει μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.

Αφότου ταυτοποιήθηκε στην κολομβιανή επικράτεια τον Ιανουάριο, η "Mu" εξαπλώθηκε σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.

"Αν και ο παγκόσμιος επιπολασμός της παραλλαγής Mu μεταξύ των κρουσμάτων που έχουν αλληλουχηθεί γενετικά είναι μικρός, το τρέχον διάστημα είναι κατώτερος του 0,1%, ο επιπολασμός της στην Κολομβία (39%) και στον Ισημερινό (13%) αυξάνεται συνεχώς", εξήγησαν οι επιστήμονες του ΠΟΥ.

ΠΗΓΗ: IATRONET.GR

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v