Καμπανάκι για τις παρελάσεις: «Είναι τα νέα... κορωνοπάρτι»

«Παλιά κατηγορούσαμε τους νέους για τα κορωνοπάρτι. Τώρα εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε αντίστοιχα κορωνοπάρτι», τονίζει για τις παρελάσεις ο Γ. Μπουλμπασάκος. «Δεν μπορεί να υπάρξει υγειονομική ασφαλεια».

Καμπανάκι για τις παρελάσεις: «Είναι τα νέα... κορωνοπάρτι»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού, σχετικά με την έκρηξη των κρουσμάτων που θα φέρουν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανησυχητική, καθώς το σύστημα υγείας πιέζεται και οι ΜΕΘ λιγοστεύουν επικίνδυνα.

«Μπορούμε να πούμε ότι στην Αττική η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη προς το παρόν, εκείνο που με ανησυχεί είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Δυστυχώς, παρά το ότι φτιάξαμε ένα καλό εμβολιαστικό πρόγραμμα, δεν κατορθώσαμε να έχουμε τα επίπεδα εκείνα της εμβολιαστικής κάλυψης που θα μας επέτρεπε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας».

Ως προς τις παρελάσεις, ο κ. Μπουλμπασάκος τα χαρακτήρισε ως κορωνοπάρτι.

«Παλιά κατηγορούσαμε τους νέους για τα κορωνοπάρτι. Τώρα εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε αντίστοιχα κορωνοπάρτι. Οι παρελάσεις θα είναι ένας μεγάλος αριθμός κορωνοπάρτι και γι’ αυτό ήμουν αντίθετος στις παρελάσεις, ιδιαίτερα στις κόκκινες περιοχές. Ας περιοριστούμε στις στρατιωτικές κι αυτές με πολύ λίγη παρουσία. Δεν μπορεί να υπάρξει υγειονομική ασφάλεια σε τέτοιες περιπτώσεις, ας μη γελιόμαστε», δήλωσε.

Ο κ. Μπουλμπασάκος σχολίασε την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα, κάνοντας λόγο πως μέσα από τη μελέτη που παρουσίασε είπε την αλήθεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν λάθος της κυβέρνησης να απελευθερωθούν μεμιάς οι δραστηριότητες για τους εμβολιασμένους. Επιπλέον, η γρίπη επανεμφανίστηκε και αυτό αποτελεί ένα εκρηκτικό συνδυασμό με τον κορωνοϊό.

«Δώσαμε ένα λάθος σήμα με την απόλυτη ελευθερία στους εμβολιασμένους ότι η πανδημία τελείωσε. Θα έλεγα ότι πρέπει να ανοίξουν όλες αυτές οι δραστηριότητες με μέτρο. Πρέπει να εμβολιαστούμε και για την γρίπη. Πέρυσι δεν υπήρχε και φέτος οι επιστήμονες κρίνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Για τον χειμώνα δεν θα ήταν άσχημα να φοράμε μάσκα και για τη γρίπη και για τον κορωνοϊό».

«Υπάρχουν ακόμα περιθώρια να πείσουμε τους ανθρώπους που έχουν δεύτερες σκέψεις. Κρίνω ότι είναι θετική η γραμμή που άνοιξε το Υπουργείο Υγείας. Όσους περισσότερους πείσουμε, τόσες λιγότερες απώλειες θα έχουμε», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v