Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινικές διώξεις στην Καρδίτσα για «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού

Δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων αδικημάτων, κατά συνολικά 48 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Χορηγούσαν πιστοποιητικά και σε άλλες πόλεις.

Ποινικές διώξεις στην Καρδίτσα για «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κύκλωμα που δρούσε ως εγκληματική οργάνωση και χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών μέσω του Κέντρου Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας αποκάλυψε εισαγγελική έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα.

Στο κύκλωμα, φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 48 άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα αλλά και πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν 4-5 άτομα που φέρονται να είχαν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Το πλημμελήματα αφορούν αδικήματα όπως η δωροδοκία, η συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Μετά την άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος των εμπλεκομένων, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε όταν διέρρευσε ότι 44χρονη υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας είχε χορηγήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη υπόθεση χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών για την οποία απαγγέλλονται κατηγορίες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ανάλογες έρευνες και σε άλλες πόλεις της χώρας, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v