Μεγάλο κύκλωμα πίσω από την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για την ύπαρξη κυκλώματος. Ανοίγουν στόματα, αναμένονται αποκαλύψεις. Τι δηλώνουν κύκλοι της Coca Cola 3E. Ο «Σάββας», ο «Μπάμπης», ο «Μάνος» και η εμπλοκή γνωστών ονομάτων Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Οι αρχές γνωρίζουν, λέει ο δικηγόρος.

Μεγάλο κύκλωμα πίσω από την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει καταιγιστικές αποκαλύψεις για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας αναμένεται να αποτελέσει η πολύκροτη υπόθεση του βιασμού 24χρονης κοπέλας στη διάρκεια πριβέ πάρτι-ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, με την εμπλοκή γόνων πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών.

Με βάση τις αποκαλύψεις, που λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, και τις καταθέσεις εμπλεκόμενων στην υπόθεση βιασμού, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση της δράσης κυκλώματος μαστροπείας που δρα στην πόλη και παγιδεύει νεαρά κορίτσια, προωθώντας τα σε πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της κοπέλας Αθανάσιος Ζιώγας κάνει λόγο για την ύπαρξη μεγάλου κυκλώματος, που μάλιστα είναι γνωστό στις Αρχές, και προαναγγέλλει πως τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν στόματα που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη των εμπλεκόμενων, ώστε να μην πέσουν θύματα βιασμού και άλλες κοπέλες, όπως η εντολέας του τη νύχτα της αλλαγής χρόνου.

«Καλό είναι να προλαβαίνουμε, όχι να κάνουμε την καταστολή εκ των υστέρων. Οι αρχές γνωρίζουν πράγματα, υπάρχουν καταγγελίες και από άλλες κοπέλες. Πρέπει να προστατεύσουμε τα κορίτσια μας, έστω και τώρα», τόνισε στο Euro2day.gr ο κ. Ζιώγας, διευκρινίζοντας, πάντως, πως στην περίπτωση της 24χρονης δεν υπήρχε οποιαδήποτε αναφορά ή υπόνοια για κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα.

Προς το παρόν, ο μοναδικός ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες είναι ο 27χρονος γόνος πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος συνελήφθη στις 2 Ιανουαρίου και παραπέμφθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, όπου απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος, ο οποίος εντοπίστηκε από τον αριθμό του τηλεφώνου του, καθώς είχε τηλεφωνήσει στην κοπέλα το επίμαχο βράδυ, αποδέχτηκε πως ήρθε σε ερωτική συνεύρεση με την καταγγέλλουσα, υποστηρίζοντας όμως πως αυτό έγινε με τη συναίνεσή της. Ανάμεσα στους τρεις, που σύμφωνα με την 24χρονη την εμπόδισαν και την οδήγησαν στη σουίτα, ήταν, επίσης, ο αδελφός του 27χρονου, καθώς και ένας φίλος τους, γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας. Οι άλλοι δύο δεν έχουν πάρει θέση, προσώρας, ούτε αντιμετωπίζουν κάποια κατηγορία, αλλά παραμένουν στη διάθεση των Αρχών.

Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται και η δικογραφία παραμένει ανοιχτή για πιθανή άσκηση περαιτέρω κατηγοριών, ενώ νέα δικογραφία έχει ανοίξει για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, διαχωρισμένη από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο «Σάββας», ο «Μπάμπης» και ο «Μάνος»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, για την υπόθεση γνωρίζει ένα πρόσωπο με το όνομα «Σάββας», ο οποίος φέρεται πως έκλεινε τις σουίτες του πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, που ανήκει σε γνωστό ελληνικό ξενοδοχειακό όμιλο. Ένα άλλο πρόσωπο με το όνομα «Μπάμπης» φέρεται πως έχει επίσης ενεργό ρόλο, όπως και ο «Μάνος», που έπεισε την 24χρονη και μια φίλη της να δώσουν το παρών στο πριβέ πάρτι των επιχειρηματιών.

Ο τελευταίος, που είχε επαγγελματική σχέση με το γνωστό καφέ-μπαρ «Αχίλλειον» στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έκανε την επίμαχη ανάρτηση στο instagram, με την οποία ζητούσε συγγνώμη από την κοπέλα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη γιατί ο ίδιος ήταν η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Στη συνέχεια ανακάλεσε, υποστηρίζοντας πως το μήνυμα γράφηκε από συγκεκριμένο άτομο και «συνοδούς» του, που του απέσπασαν με τη βία το κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με όσα έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση, την 1η Ιανουαρίου, λίγες ώρες μετά τον βιασμό, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τα ίδια άτομα, τα οποία έχει μηνύσει.

Ο «Μάνος» φέρεται ως συνιδιοκτήτης ή εκ των μετόχων στο «Αχίλλειον», ωστόσο ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος, στον όμιλο του οποίου ανήκει το καφέ-μπαρ, το διαψεύδει αναφέροντας ότι ήταν απλώς εργαζόμενος και διακόπηκε κάθε σχέση μαζί του. Ο τελευταίος, ο οποίος το επίμαχο βράδυ βρισκόταν στο εξωτερικό, φέρεται να κατέθεσε και μήνυση εναντίον του Ηλία Γκιώνη, διότι με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ενέπλεξε το όνομά του στην υπόθεση. Ο Η. Γκιώνης είναι γνωστός ακτιβιστής, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην αποκάλυψη της υπόθεσης του Στάθη Παναγιωτόπουλου από τους Ράδιο Αρβύλα. Ο ίδιος καταγγέλλει πως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από κοπέλες που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη κυκλώματος και δηλώνουν πως έχουν πέσει και οι ίδιες θύματά του, αλλά δεν έχουν κάνει καταγγελία γιατί φοβούνται.

Τι απαντά η Coca Cοla 3E

Κύκλοι της Coca Cola 3E, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά η δημοσιογράφος του Euro2day.gr Αλεξάνδρα Γκίτση, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα χιλιάδες tweets με το hashtag #cancel_Coca Cοla, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, υποστήριξαν πως «δεν υπάρχει καμία σχέση ούτε ιδιοκτησιακή, ούτε μετοχική, ούτε άλλη με τους φερόμενους ως δράστες».

Τι συνέβη στο ρεβεγιόν

Η 24χρονη καταγγέλλουσα εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος σε σημαντική εταιρεία του χώρου των τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια έχει βιώσει σχετικά πρόσφατα τον πόνο της απώλειας των γονέων της σε τροχαίο, καθώς και ενός ακόμη αγαπημένου της προσώπου, από ανίατη ασθένεια.

Έπειτα από παραίνεση του μετρ του γνωστού καφέ-μπαρ, τον οποίο γνώριζε προσωπικά ως θαμώνας, η νεαρή πείστηκε να πάει στο επίμαχο πριβέ πάρτι το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, σε σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου. Πήρε μαζί της και μια φίλη της, ενώ εκεί βρήκαν και μια τρίτη κοινή τους φίλη. Στο πάρτι φέρεται ότι συμμετείχαν συνολικά 12 γυναίκες και επτά άνδρες, μεταξύ των οποίων τα αδέλφια, γόνοι της επιχειρηματικής οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ των υστέρων επιβλήθηκε και πρόστιμο στο ξενοδοχείο, για παραβίαση μέτρων για την πανδημία.

Η ίδια έχει παρευρεθεί άλλες τρεις φορές σε πάρτι με διάφορες αφορμές, σε διαφορετικά μέρη και με διαφορετικούς θαμώνες, αλλά με την παραίνεση των ίδιων ανθρώπων. Όπως διευκρινίζει ο συνήγορός της, δεν είχε συμβεί κάτι επιλήψιμο στα προηγούμενα, ενώ σε κανένα από τα τέσσερα προσκλητήρια δεν υπήρξε καμία άμεση ή έμμεση αναφορά σε οικονομικό ή άλλο αντάλλαγμα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην κατάθεσή της η 24χρονη, κάποια στιγμή αποχώρησε μαζί με τις δύο φίλες της, γιατί αισθάνθηκε ζαλάδα λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ. Λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ αναζητούσε το αυτοκίνητό της, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον γνωστό της που την είχε προσκαλέσει, ο οποίος της ζήτησε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο για να τη φροντίσουν λόγω της κατάστασής της. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, είχε προηγηθεί και τηλεφώνημα του 27χρονου εμπλεκόμενου στον βιασμό.

Η κοπέλα επέστρεψε στο ξενοδοχείο και ανέβηκε με το ασανσέρ στον 4ο όροφο, με προορισμό το δωμάτιο που έκλεισε εκεί για να διανυκτερεύσει. Όπως ανέφερε, εκεί την «μπλόκαραν» οι τρεις νεαροί και την οδήγησαν σε σουίτα. Το πρωί ξύπνησε μόνη της και τηλεφώνησε στον διοργανωτή, ζητώντας του εξηγήσεις. Την ίδια μέρα κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, δίνοντας την περιγραφή όσων συνέβησαν, αλλά και τον αριθμό του τηλεφώνου αυτού που αναγνώρισε ως βιαστή της. Ο 27χρονος συνελήφθη και παραδέχτηκε την ερωτική συνεύρεση, υποστηρίζοντας ότι έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας. Σε βάρος του απαγγέλθηκε κατηγορία για βιασμό και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η κοπέλα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της τοξικολογικής ανάλυσης, που θα διαπιστώσει αν είχαν ρίξει ουσίες στο ποτό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v