Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στάδιο των απολογιών εισήλθαν οι υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών

O κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων έχει ολοκληρωθεί και ήδη οι ανακρίτριες του Ειδικού Δικαστηρίου που τις χειρίζονται έχουν αποστείλει τις πρώτες κλήσεις προς απολογία.

Στο στάδιο των απολογιών εισήλθαν οι υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών

Στο κρίσιμο στάδιο των απολογιών εισέρχονται δύο μεγάλες δικαστικές έρευνες που εκρεμμούν στην ανάκριση του Ειδικού Δικαστηρίου. Ο λόγος για την υπόθεση της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτη Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και για την υπόθεση που αφορά στο "διαγωνισμό Παππά" για τις τηλεοπτικές άδειες.

Και στις δύο υποθέσεις ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων έχει ολοκληρωθεί και ήδη οι ανακρίτριες του Ειδικού Δικαστηρίου που τις χειρίζονται έχουν αποστείλει τις πρώτες κλήσεις προς απολογία.

Συγκεκριμένα, ως προς την υπόθεση της Novartis και συγκεκριμένα στο σκέλος που αφορά τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου έχουν κληθεί σε απολογία το πρωί της Τετάρτης ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Και οι δύο αναμένεται, όπως έχουν δικαίωμα, να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν την απολογία τους προκειμένου να αντικρούσουν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «σκυτάλη» των απολογιών στη συνέχεια θα περάσει σε πρόσωπα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ο κύκλος αναμένεται να κλείσει με την κλήση προς απολογία του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Ευδοξία Κιουρτσίδου- Στρατουδάκη, έχει καλέσει σε απολογία τόσο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v