Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παυλάκης: Φόβος και για το Πάσχα-Τσουνάμι κρουσμάτων και θανάτων

«Η αισιοδοξία πριν το τσουνάμι έφερε το τσουνάμι», τόνισε ο ερευνητής. Εισηγείται lockdown δύο εβδομάδων για ανάσχεση κρουσμάτων.

Παυλάκης: Φόβος και για το Πάσχα-Τσουνάμι κρουσμάτων και θανάτων

«Φυσικά και αργούμε να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό», υπογράμμισε ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Χαρακτήρισε δε «μακάβριο αστείο» ότι η πανδημία θα τελειώσει τον Φεβρουάριο. «Σας είπα ότι αυτά δεν πρέπει να ακούγονται».

«Η αισιοδοξία πριν το τσουνάμι έφερε το τσουνάμι, συμπλήρωσε. Με 20.000-30.000 κρούσματα κάθε μέρα δεν βλέπετε ότι όλοι γύρω σας μολύνονται, ολόκληρες οικογένειες;».

«Το Πάσχα πρέπει να κερδηθεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί λένε Απόκριες θα κάνουμε, Πάσχα στο χωριό θα κάνουμε. Πρέπει να κοπούν τα κρούσματα».

Αναφορικά με το πώς θα γίνει αυτό, ο κος Παυλάκης ανέφερε το παράδειγμα της Αυστρίας. «Εκοψε το τσουνάμι με δύο εβδομάδες lockdown. Η Ελλάδα θα μπορούσε να το κάνει».

Η πραγματικότητα μας δείχνει ότι έπρεπε να το ξανακάνουμε, συμπλήρωσε. Επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι ο Μπ. Τζόνσον έφερε καταστροφικά αποτελέσματα στην αρχή της πανδημίας, λέγοντας «ας το περάσουν όλοι να τελειώνουμε».

Κάθε μέρα έχουμε 10-15 θανάτους περισσότερους από αυτούς που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ καθώς χρεώνονται στις προηγούμενες ημέρες, σχολίασε αναφορικά με το ημερήσιο δελτίο που ανακοινώνεται.

Τέλος, χαρακτήρισε λάθος την άποψη «να γίνει ο κορωνοϊός ενδημικός να τελειώνουμε». Ενδημικές ασθένειες προκαλούν τεράστια προβλήματα. Μια ενδημική νόσος θα είναι μεγάλος μπελάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v