Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπεράσαμε την Αγγλία σε θανάτους ασθενών με Covid-19(!)

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι χθες, έχουν χάσει τη ζωή τους 24.322 Έλληνες ασθενείς με Covid-19 και από αυτούς οι 3.532 από την αρχή του χρόνου!

Ξεπεράσαμε την Αγγλία σε θανάτους ασθενών με Covid-19(!)

Μέχρι το τέλος του 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο εμφάνιζε μία οδυνηρή εικόνα από πλευράς θανάτων. Λίγους μήνες μετά την αρχή της πανδημίας, είχε 38.219 απώλειες από τον κορωνοϊό ή 562 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Την ίδια περίοδο, η Ελλάδα εμφάνιζε μία σχεδόν άριστη επιδημιολογικά εικόνα, με μόλις 179 θανάτους ή 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Τα διαδοχικά επιδημικά κύματα και οι παλινωδίες στην ακολουθούμενη πολιτική στη χώρα μας επιδείνωσαν την εικόνα και εκτόξευσαν τις απώλειες. Είναι ενδεικτικό ότι χθες η Ελλάδα ξεπέρασε το Ηνωμένο Βασίλειο, με 2.334 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 2.323,78 της Βρετανίας.

Τα γραφήματα που ακολουθούν, αναδεικνύουν την έκρηξη των θανάτων που έχει σημειωθεί και για την οποία κανένας ειδικός ή πολιτικό πρόσωπο δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Στο πρώτο γράφημα, που ακολουθεί, φαίνεται η έντονα αυξητική πορεία των απωλειών στην Ελλάδα, από τον Μάρτιο του 2020 έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2022 (πηγή, Our World in Data, με δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins).

Η κόκκινη γραμμή αφορά την Ελλάδα και η πράσινη το Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται καθαρά πως από τις αρχές του 2021, υπήρξε μία κατακόρυφη μείωση των θανάτων στη Βρετανία, ενώ στην Ελλάδα άρχισε να καταγράφεται μία εκρηκτική άνοδος από τα μέσα του προηγούμενου έτους.

Στο δεύτερο γράφημα, που παρατίθεται πιο κάτω, φαίνεται καθαρά πως η αθροιστική αύξηση στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και παραμένει εκτός ελέγχου έως σήμερα.

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρέχουν τακτικά οι υπεύθυνοι του Οργανισμού, το διάστημα από 29 Ιουνίου 2021 έως και χθες, η Ελλάδα είχε 10.787 θανάτους ή 1.006 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 27.037 θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναλογούν μόλις 397 απώλειες ανά εκατομμύριο.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως από την αρχή της πανδημίας μέχρι χθες, έχουν χάσει τη ζωή τους 24.322 Έλληνες ασθενείς με Covid-19 και από αυτούς οι 3.532 από την αρχή του χρόνου! Ενδεικτικό της τάσης είναι πως το τελευταίο διάστημα, ο αριθμός των θανάτων είναι τριψήφιος, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v