Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρηγιάννης: Κορύφωση κύματος με 24.000 κρούσματα μέσα Ιουλίου

Ο καθηγητής περιμένει άνοδο στους «σκληρούς» δείκτες και προτείνει τη λήψη ορισμένων μέτρων, όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζόμενους.

Σαρηγιάννης: Κορύφωση κύματος με 24.000 κρούσματα μέσα Ιουλίου

Στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού όπως εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλέπεται ότι τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τις 24.000, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας. «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα, στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά, γύρω στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο καθηγητής. Έπειτα σημείωσε πως θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης, τονίζοντας ότι αν καταφέρει να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Μάλιστα πρότεινε και τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζόμενους. «Να μη φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Παγώνη: Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε

Για σημάδια πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε λόγο η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. «Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια non-Covid αρχίσαμε να τα κάνουμε Covid. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών Covid. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v