Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνει από τη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Καταβάλλεται άμεσα η εγγύηση €30.000. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανήλικων αγοριών το 2015. Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα, με προσφυγές απειλεί ο πρώην υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος.

Βγαίνει από τη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανήλικων αγοριών το 2015, συγκέντρωσε ήδη το ορισθέν ποσό της εγγύησης και γύρω στο μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο και ο επί 17 μήνες προσωρινά κρατούμενος να βγει από τον Κορυδαλλό όπου είχε μεταφερθεί από το κατάστημα κράτησης Τρίπολης τον περασμένο Φεβρουάριο, ενόψει της έναρξης της δίκης του για τέσσερις βιασμούς.

Το δικαστήριο χθες, μετά την καταδίκη του 58χρονου καλλιτέχνη, αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Προσφυγές για τις ψευδολογίες στην υπόθεση Λιγνάδη προαναγγέλλει ο Ν. Παρασκευόπουλος

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη σχετικά με τις ψευδολογίες όσον αφορά στην αποφυλάκιση Λιγνάδη προαναγγέλλει με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

«Νάτος πάλι ο Νόμος-Φάντασμα!»

Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε. Ο οποίος «Νόμος Παρασκευόπουλου» είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε… αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από το 2010.

Ποιον προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και το όνομα ενός προσώπου.

Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v