Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις. Ρομά άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργο. 23 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας.

Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Ενταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ομάδα ατόμων έριξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Σε 23 ανέρχονται οι προσαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 20 άτομα προσήχθησαν από την Ομόνοια και 3 από τα Εξάρχεια.

Ένταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, στην πλατεία Καμάρας κουκουλοφόροι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό και που απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης. Στη συνέχεια οι δράστες κινήθηκαν προς τα στενά της Ροτόντας. 

Επεισόδια προκλήθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, όπου μετά το της δεύτερης πορείας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Ερμού, στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, τους απομάκρυναν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα και σε Ασπρόπυργο και Χαλκίδα. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, νεαροί Ρομά άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου ενώ έκλεισαν με αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων.

Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν. Πριν από λίγο, ωστόσο, οι συγκεντρωθέντες αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, υπάρχει γενική επιφυλακή σε όλη την επικράτεια και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παντού σε ετοιμότητα να επέμβουν σε περίπτωση κλιμάκωσης των επεισοδίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v