Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριάδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες

Καταγράφηκαν 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 19 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου νησιών του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τριάδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ,τριάδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης αργά το μεσημέρι, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στις 15:43 μ.μ.πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες.

Σήμερα 13 τουρκικά F-16 εκ των οποίων 11 οπλισμένα και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Καταγράφηκαν 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 19 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου νησιών του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου ( 17 από τα τουρκικά μαχητικά και 2 από το τουρκικό CN-235).

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v