Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι «πράσινες» δράσεις του ομίλου Public

Το σύνολο δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, που αντανακλούν τη στρατηγική του Public Group να μετασχηματίσει το retail αποτελώντας ένα κορυφαίο πρότυπο “Green Commerce”.

Οι «πράσινες» δράσεις του ομίλου Public

Τo Public Group στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στρατηγικής βιωσιμότητας αποδεικνύει έμπρακτα την εταιρική υπευθυνότητα του. Υλοποιεί μέσα από το εντατικό πρόγραμμα “Love Earth”, ένα σύνολο δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, που αντανακλούν τη στρατηγική του Public Group να μετασχηματίσει το retail αποτελώντας ένα κορυφαίο πρότυπο “Green Commerce

Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από «πράσινες» υπηρεσίες και λειτουργίες τα Public μας ενθαρρύνουν έμπρακτα να υιοθετήσουμε μία στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από σεβασμό προς τον πλανήτη, εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

  • Green Home με Οικιακές Συσκευές χαμηλής ενεργειακής κλάσης

Τα Public διαθέτουν πλέον μία τεράστια γκάμα οικιακών συσκευών υψηλής ενεργειακή κλάσης και στηρίζουν τις επιλογές των πελατών για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη διαμόρφωση ενός πράσινου σπιτιού.

  • Green Tech με Refurbished Συσκευές

Τα Public προσφέρουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να  αγοράσουν ανακατασκευασμένες (refurbished) συσκευές, μειώνοντας έτσι το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον. Mε την εγγύηση της πιστοποιημένης ομάδας τεχνικών της iRepair, η διάρκεια ζωής των συσκευών παρατείνεται, συμβάλλοντας στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας για έναν πιο πράσινο και βιώσιμο πλανήτη.

  • Green Delivery με Locker Pick Up 24/7

Η νέα υπηρεσία locker pick up 24/7 που υλοποιείται μέσω της BOX NOW, υποστηρίζει την δέσμευση των Public για “Green Commerce”. Η υπηρεσία 24ωρης παραλαβής από locker σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά προσφέρει ακόμη μία «πράσινη» λύση στους καταναλωτές, καθώς με τη χρήση των lockers, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε αποστολής μειώνεται για τους ακόλουθους λόγους: Αφενός, επειδή τα lockers αξιοποιούν ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία τους, αφετέρου καθώς αποφεύγονται τυχόν περιττές διαδρομές που μπορεί να προκύψουν από την απουσία του παραλήπτη.

  • Green Stores με πρώτο Zero Waste κατάστημα, το Public Συντάγματος

Σε συνεργασία με την Polygreen, τα Public μετέτρεψαν το flagship κατάστημα στο Σύνταγμα στο πρώτο zero-waste στη χώρα, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα ρεύματα μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης. Αυτό σημαίνει πως η επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια για μια πιο πράσινη πόλη και ένα καλύτερο μέλλον χωρίς απορρίμματα. Επιπλέον, περισσότερα από 55 καταστήματά της εταιρείας αξιοποιούν πλέον ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, σε συνεργασία με την Protergia, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις εκπομπές CO2 στη λειτουργία τους. 

  • Green Payments με ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στα καταστήματα Public εφαρμόζεται συνειδητά η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής απόδειξης για όσους το επιθυμούν, ξεπερνώντας ήδη το 50% των συνολικών συναλλαγών και έχοντας εξοικονομήσει 10 τόνους χαρτί . Η έκδοση ηλεκτρονικής απόδειξης πραγματοποιείται μέσω της λύσης e-INVOICING, η παραλαβή της απόδειξης γίνεται με ένα e-mail, προσφέροντας διττό όφελος στον πελάτη: επιταχύνει τη διαδικασία εξυπηρέτησης με δυνατότητα check-out εκτός ουράς και διευκολύνει την προσωπική ψηφιακή αρχειοθέτηση των αποδείξεων.

  • Green Offices με μοναδικό σχεδιασμό

Τα κεντρικά γραφεία των Public στεγάζονται σε ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο, κατασκευασμένο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά προσφέροντας ένα σύγχρονο, βιώσιμο και αναβαθμισμένο περιβάλλον εργασίας. Οι εγκαταστάσεις της Terra Nord επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό και αερισμό, ενώ εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Στο κτήριο λειτουργούν 9 σταθμοί ανακύκλωσης καθώς και βιολογικός καθαρισμός, ενώ γίνεται εκτενής χρήση φυσικού αερίου.

  • Green Donations στηρίζοντας κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Τα Public διοργανώνουν ειδικές δράσεις συλλογής μεταχειρισμένων βιβλίων ή gadgets, δίνοντας δεύτερη ζωή σε προϊόντα και συμβάλλοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο στο έργο κοινωνικών φορέων για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων.

  • Green Fleet και υποδομές για το προσωπικό

Στα κεντρικά γραφεία των Public  διατίθενται θέσεις για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θέσεις στάθμευσης και φύλαξης ποδηλάτων, προσφέροντας στα μέλη της εταιρείας τη δυνατότητα να περιορίζουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Τα Public συνεχίζουν να προσφέρουν περισσότερα στους καταναλωτές, διαθέτοντας προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται το περιβάλλον και στηρίζοντας τις επιλογές τους για ένα βιώσιμο μέλλον. Με έμφαση στο ταλέντο, στην τεχνολογία και στους ανθρώπους, τα Public δημιουργούν ένα Green οικοσύστημα αγορών, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ζουν με το δικό τους, «πράσινο» τρόπο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v