Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΚΟΜΕ και Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η σύμπραξη αντανακλά στη διαρκή προσπάθεια για προώθηση της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Ευρύτερος στόχος η διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΚΟΜΕ και Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν στις 8 Ιουνίου 2023, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – (ΕΚΟΜΕ) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μία στρατηγική συνεργασία με αντικείμενο τη διάσωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη και την έρευνα των σύγχρονων μέσων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων με χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας την σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι:

«Η σύμπραξη του ΕΚΟΜΕ με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ακουμπά στη καρδιά της διαρκούς προσπάθειας του φορέα για προώθηση της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης καθώς και την λειτουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων (ΕΑΟΑ). Η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με ένα ίδρυμα υψηλού ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού επιπέδου όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα οδηγήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρωτότυπου περιεχομένου με επίκεντρο τον οπτικοακουστικό γραμματισμό στη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v