Παραιτήθηκε μέσα σε 10 ημέρες ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο Χάρης Λυδάκης, ένα δεκαήμερο μετά την καρατόμηση της προηγούμενης διοίκησης από τον υπ. Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον διορισμό του. Η απάντηση του υπουργείου και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτήθηκε μέσα σε 10 ημέρες ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Την παραίτησή του από τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και τη θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος υπέβαλε χθες, Πέμπτη, ο Χάρης Λυδάκης.

Δέκα μέρες μετά την παύση της προηγούμενης διοίκησης του Νοσοκομείου από τον υπουργό Δημόσιας Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (φωτ.) και την ανάθεση των σχετικών καθηκόντων στον διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου κ. Χάρη Λυδάκη, ο τελευταίος αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του, λόγω του σοβαρότατου ζητήματος των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ίδρυμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη των εφημεριών.

Συνεχιζόμενες μετακινήσεις παθολόγων

Ο κ. Λυδάκης με έγγραφό του, στις 23 Οκτωβρίου, προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης, είχε ζητήσει να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις παθολόγων, γιατί προκαλούν αποσταθεροποίηση στη λειτουργία του νοσοκομείου και επισφάλεια στην εφημεριακή δυνατότητα και συμβατική πρωινή κάλυψη των ιδίων αναγκών των Τμημάτων.

Χθες, ο εκτελών χρέη διοικητή του Νοσοκομείου, έγινε, όπως αναφέρει στο κείμενο της παραίτησής του, αποδέκτης γραπτού μηνύματος για να υποδείξει όνομα ιατρού ειδικευμένου παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Μετά από αυτό και αφού έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την κάλυψη της εφημερίας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, προχώρησε στην υποβολή παραίτησής του.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας και νέος διοικητής

Σε ανακοίνωσή του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Προσθέτει ότι η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί, και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων. «Για το υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης. Το υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας».

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών - Να σταματήσει η διάλυση του ΕΣΥ

«Για μια ακόμη φορά οι ανησυχίες των πολιτών και της κοινωνίας του Ηρακλείου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης επιβεβαιώνονται με τον πιο εμφαντικό τρόπο. Η παραίτηση του εκτελούντος χρέη διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Δρος Χαράλαμπου Λυδάκη, και η επιστολή-κόλαφος που τη συνοδεύει αποτελούν την πιο απτή απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ιδεοληπτικές εμμονές τους, οι οποίες εχθρεύονται τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας να σταματήσει η διάλυση του ΕΣΥ, άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στο Βενιζέλειο και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

«Το παράδειγμα με τους ιατρούς παθολόγους στο Βενιζέλειο του Ηρακλείου που πρέπει να πηγαίνουν και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου γιατί δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό δεν είναι μεμονωμένο. Καθημερινά οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτουμε ερωτήσεις στη Βουλή μεταφέροντας την αγωνία των πολιτών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, που μας περιγράφουν τις εικόνες διάλυσης από τις υγειονομικές μονάδες σε όλη την επικράτεια. Παρά όμως τις δημόσιες διαβεβαιώσεις για επίλυση των επιμέρους ζητημάτων τόσο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου όσο και των άλλων νοσοκομείων της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της σχεδιασμένης αποδόμησης και αποσύνθεσης του Ε.Σ.Υ.», προσθέτει.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 παρέδωσε 79.122 άτομα και 4 χρόνια μετά, με τη χώρα να έχει βιώσει την πανδημία, το μόνιμο προσωπικό στον τομέα της υγείας είναι 72.986 άτομα. Αυτός ο κατήφορος για τη δημόσια υγεία πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται λύση εδώ και τώρα. Πρέπει να μπει τέλος στη διαρκή συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΕΣΥ. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και οι θεράποντές της πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους σε συνθήκες που θα τους καθιστούν αποτελεσματικούς επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v