Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θήβα: Νεκρός 17χρονος Ρομά ύστερα από αστυνομική καταδίωξη

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο νεαρός προσπάθησε να αποσπάσει όπλο αστυνομικού που εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Θήβα: Νεκρός 17χρονος Ρομά ύστερα από αστυνομική καταδίωξη

Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας νεαρός Ρομά λίγο πριν τα μεσάνυχτα μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν, ως ύποπτο, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Αλιάρτου στη Βοιωτία.

Το αυτοκίνητο με τους Ρομά απέφυγε να σταματήσει στα σήματα των αστυνομικών και άρχισε η καταδίωξή του.

Μετά από αρκετή ώρα, το αυτοκίνητο των Ρομά εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς σε αδιέξοδο δρόμο στο χωριό Λεοντάρι της Θήβας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από αστυνομικές πηγές, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας από τους Ρομά προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο αστυνομικού που εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο νεαρός Ρομά να πέσει νεκρός.

Η σορός του 17χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, ενώ την υπόθεση ερευνά σε βάθος το Τμήμα Ασφάλειας της Θήβας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε σχετική δήλωση: 

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του 17χρονου θανόντος στη Βοιωτία. Ο θάνατος ενός νεαρού ανθρώπου αποτελεί τραγικό γεγονός. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ, που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά τη διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης. Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v