Επεισόδια μετά τις πορείες για Γρηγορόπουλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εικοσιτρείς προσαγωγές έγιναν στα Εξάρχεια. Φωτιές σε δεκάδες κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Τουλάχιστον δέκα προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια μετά τις πορείες για Γρηγορόπουλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώνονται γύρω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Σόλωνος και Μπενάκη ενώ στην περιοχή πέφτουν μολότοφ, πέτρες και χημικά. Εικοσιτρείς προσαγωγές έγιναν στα Εξάρχεια. 

Στην Εμμανουήλ Μπενάκη φωτιές μπήκαν σε δεκάδες κάδους. Επίσης, έσπασαν τζαμαρία καταστήματος.

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς ενώ αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Επίσης, άτομα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους στην οδό Ολύμπου ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ήταν 6 Δεκεμβρίου 2008, όταν ο μαθητής έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια, πυροδοτώντας έκρηξη οργής. Νωρίτερα σήμερα, μαθητές, φοιτητές και σωματεία τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη με συγκεντρώσεις και πορείες. Από νωρίς το πρωί στο μνημείο του στα Εξάρχεια κόσμος άφηνε λουλούδια, πανό, σημειώματα και κεριά. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

«Κάθε χρόνο τιμάμε την μνήμη του Αλέξη, ζητάμε δικαιοσύνη για την δολοφονία του» ανέφερε φοιτητής. Ένας άλλος νεαρός είπε ότι «στιγμάτισε όλη την νεολαία και τον ελληνικό λαό εκείνη την εποχή και συνεχίζει γιατί τα προβλήματα του παρελθόντος του 2008 συνεχίζουν και παραμένουν επίκαιρα ακόμα και σήμερα».

Μετά την πορεία ομάδα αγνώστων προκάλεσαν ζημιές στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, σπάζοντας εκδοτήρια και ακυρωτικά μηχανήματα ενώ ξήλωσαν και τμήματα της οροφής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v