Τρέχει... πετρέλαιο από τις βρύσες στη Ζάκυνθο

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία και ζήτησε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πώς προέκυψε το πρόβλημα στο δίκτυο.

Τρέχει... πετρέλαιο από τις βρύσες στη Ζάκυνθο

Να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος ζητά ο δήμαρχος του νησιού καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν μόνο νερό στις βρύσες τους αλλά και πετρέλαιο.

«Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στον δρόμο και το πετρέλαιο πήρε τον δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ. Ολο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα, έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια», περιγράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σπίτια των κατοίκων, ο δήμαρχος περιγράφει πως «στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».

Όπως επισήμανε, «χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε, αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών», ανέφερε ακόμη για τις κινήσεις που έχουν γίνει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο νησί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v