Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΟΠΥΥ: Προειδοποίηση για παραπλανητικά SMS

Οι ασφαλισμένοι καλούνται να είναι προσεκτικοί σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα με το λογότυπο ΕΟΠΥΥ που ενδέχεται να λάβουν. Ο Οργανισμός αποστέλλει μόνο ενημερωτικά SMS, χωρίς να ζητά περαιτέρω ενέργειες.

EΟΠΥΥ: Προειδοποίηση για παραπλανητικά SMS

Σε ενημέρωση για ιστοσελίδα που στέλνει παραπλανητικά SMS σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι καλούνται να είναι προσεκτικοί σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS με το λογότυπο ΕΟΠΥΥ που ενδέχεται να λάβουν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/.

H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω μηνυμάτων SMS στο κινητό τηλέφωνο πολιτών και παραπέμπει σε ενημέρωση κυρίως οικονομικών στoιχείων είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίησή της.

Ο Οργανισμός γνωστοποιεί στους ασφαλισμένους ότι αποστέλλει μόνο ενημερωτικά μηνύματα SMS, χωρίς περαιτέρω ενέργειες, τονίζοντας ότι δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή SMS ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως είναι ο τραπεζικός λογαριασμός IBAN.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v