Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης στη Θεσσαλονίκη

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα, οι οποία κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2022 – Νοεμβρίου 2023, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απέσπασαν από παθόντες €8.955.

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης στη Θεσσαλονίκη

Πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως προχώρησαν σε εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων εξαπάτησης πολιτών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί (μεταξύ αυτών και τέσσερις γυναίκες), οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2022 – Νοεμβρίου 2023, με ιδιαίτερα τεχνάσματα και μεθοδολογία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατά περίπτωση, απέσπασαν από παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.955 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v