Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καυγάς Δ. Αθηναίων με Φρουραρχείο για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στα Τέμπη

Ουδέποτε έδωσα σχετική εντολή, αδικαιολόγητη η ενέργεια από τα συνεργεία του Δήμου, τόνισε η αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη. Τι δηλώνουν πηγές του Φρουραρχείου της Βουλής.

Καυγάς Δ. Αθηναίων με Φρουραρχείο για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στα Τέμπη

Καυγάς ανάμεσα στον δήμο Αθήνας και στο Φρουραχείο της Βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη για το ποια πλευρά έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα των 57 θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών, που είχαν αναγραφεί μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Εκ μέρους του δήμου, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Ρωξάνη Μπέη επέρριψε την ευθύνη στο Φρουραρχείο της Βουλής:

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής”, τονίζει σε ανακοίνωση της.

Δηλώνοντας κατηγορηματικά, όπως προσθέτει: “ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών”.

Λίγη ώρα αργότερα, πηγές του Φρουραρχείου της Βουλής διέρρευσαν τη δική τους εκδοχή.

Σύμφωνα με αυτή, ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία.

Κατά την ίδια διαρροή, κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζητήθηκε να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα.

Η κατάληξη είναι πως “η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v