Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυο νεκροί ναυτικοί από το χτύπημα σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά

Στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά με το πλήρωμα να το εγκαταλείπει. Πληροφορίες για δυο νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθι. Δεν υπάρχουν Ελληνες στο πλήρωμα.

Δυο νεκροί ναυτικοί από το χτύπημα σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά

Τουλάχιστον δυο ναυτικοί έχουν σκοτωθεί από το χτύπημα των Χούθι με ρουκέτες στο ελληνόκτητο πλοίο True Confidence, στα πρώτα καταγεγραμμένα θύματα από τις επιθέσεις στην ναυτιλία που διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.  

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο True Confidence, με σημαία Μπαρμπέιντος και dwt 50.446 τόνων, δέχτηκε πλήγμα από ρουκέτες 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Αντεν, όπως μετέδωσε το Reuters. 

Σύμφωνα με ναυτιλιακά μέσα ενημέρωσης, στο πλοίο, με διαχειρίστρια την Third January Maritime Ltd στον Πειραιά έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμα.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, 3 μέλη του πληρώματος αγνοούνται ενώ υπάρχουν και τέσσερις σοβαρά τραυματίες από την επίθεση. 

Οπως μετέδωσε η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη, τουλάχιστον δυο ναυτικοί είναι νεκροί από την επίθεση στο πλοίο, είδηση που επιβεβαίωσε και αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί μεταξύ του πληρώματος. Το 20μελές πλήρωμα αποτελείται από έναν Ινδό, τέσσερις Βιετναμέζους και 15 Φιλιππινέζους, ενώ στο πλοίο επέβαιναν και τρεις ένοπλοι φρουροί, δυο από τη Σρι Λάνκα και ένας από το Νεπάλ.   

Οπως αναφέρει η πλοικτήτρια εταιρία, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το 20μελές πλήρωμα και τους τρεις ένοπλους που βρίσκονταν στο πλοίο. Η ίδια επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με τις ΗΠΑ.   

 

Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθι 

Σε ανακοινωθέν που αναρτήθηκε και στο Χ, οι Ενοπλες Δυνάμεις της Υεμένης κάνουν λόγο για πλήγμα με ρουκέτες σε αμερικανικό πλοίο (σ.σ. αναφέρονται στο True Confidence). Οπως μετέδωσε η ναυτιλιακή εφημερίδα Lloyd's List, το πλοίο είχε σχέση παλαιότερα με το αμερικανικό fund Oaktree Capital Management και εικάζεται ότι οι Χούθι χρησιμοποίησαν παλιές βάσεις δεδομένων για να επιλέξουν το στόχο τους.  

Η επιχείρηση έλαβε χώρα αφού το πλήρωμα απέρριψε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις δυνάμεις μας, επισημαίνουν, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις έως ότου αρθεί η πολιορκία των Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας. 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v