Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη. Η κατηγορούμενη δεν ζήτησε ελαφρυντικά.

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ισόβια στη μητέρα για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της στην Πάτρα. Η ισόβια κάθειρξη αφορά και τις δυο πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», υποστήριξε νωρίτερα η εισαγγελέας. Το δικαστήριο αποδέχτηκε τη θέση.

Σημειώνεται ότι μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την, κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί το παιδί τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια τη μητέρα. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v