Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί έγινε απαραίτητη η αυτοματοποίηση στην αποθήκευση

Η αυτοματοποίηση στην αποθήκευση δεν είναι πλέον μια λύση «nice to have», αλλά αποτελεί αναγκαία επένδυση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Γιατί έγινε απαραίτητη η αυτοματοποίηση στην αποθήκευση

Πριν από μια δεκαετία η Amazon ήταν η 1η εταιρία που τοποθέτησε ρομπότ στα κέντρα διανομής της, γεγονός που την κατατάσσει έως και σήμερα στη 1η θέση, έχοντας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση της αποθήκης. Τα κέντρα διανομής της Amazon έχουν πλέον πάνω από 350.000 ρομπότ διαφόρων ειδών σε όλο τον κόσμο χωρίς αυτό όμως να είναι αρκετό.

Σε περιόδους γιορτών και αυξημένης ζήτησης χρειάζεται να προσλάβει ακόμα και η Amazon, επιπλέον προσωπικό, το οποίο είναι δυσεύρετο κι έχει αυξημένο κόστος. Η εξάρτηση από εργατικό δυναμικό σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση e-commerce και το υψηλό κόστος γης, αγορά ή/και χρήση, για αποθηκευτικό χώρο καθιστά την αυτοματοποίηση στo Supply Chain αναγκαία για να γίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική μια επιχείρηση. Η αυτοματοποίηση και η χρήση ρομποτικών συστημάτων δε δημιουργεί μόνο ευελιξία σε αυξομειώσεις ζήτησης και παραγωγής, αλλά ελαχιστοποιεί επίσης, τα λάθη στις παραδόσεις, μειώνει την καταστροφή εμπορεύματος και εγγυάται την ασφάλεια του προσωπικού και του εξοπλισμού.

Ο Όμιλος VOYATZOGLOU με παρουσία στην Ελλάδα και τη Ρουμανία αποτελεί σήμερα έναν ολοκληρωμένο Solution Provider συστημάτων Material Handling για τη σύγχρονη αποθήκη, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην τεχνολογία που άπτεται της αποθήκευσης και διακίνησης εμπορευμάτων.

Έχοντας διαβλέψει την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού σε όλους τους σταθμούς του Supply Chain, o όμιλος έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με γνωστούς Διεθνείς Οίκους ώστε να ανταποκριθεί σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών και λειτουργιών είτε πρόκειται για αποθήκη παραγωγής, κέντρο διανομής, omnichannel ή/και dark store.

Όπως τόνισε ο κος. Χ. Γαλάνης, Εμπορικός Διευθυντής της VOYATZOGLOU μια από τις πιο δύσκολες εργασίες που αξίζει μια εταιρεία να μελετήσει να αυτοματοποιήσει σε μια αποθήκη είναι η συλλογή πολλών και ποικίλλων κωδικών, διαφορετικών αντικειμένων, σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και βάρη και η συσκευασία τους καθώς και η προετοιμασία της αποστολής τους.

Αυτόματα συστήματα G2P (goods to person), AMRs & AGVs, Pick to Light εφαρμογές, αποτελούν τις πλέον σύγχρονες λύσεις όπου τα ρομπότ φέρνουν τα προϊόντα σε κουτιά ή ράφια στους pickers αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο εργασίας τους, μια και δεν αναλώνονται σε μετακινήσεις εντός της αποθήκης, βελτιστοποιώντας το κόστος και ελαχιστοποιώντας τα λάθη. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ως ένα άκρως επιτυχημένο παράδειγμα αυτοματισμού συλλογής παραγγελιών το έργο που ολοκληρώθηκε από τη θυγατρική του Ομίλου στη Ρουμανία για την Φαρμακευτική εταιρία ΕVOFARM. Πρόκειται για σύστημα Micro Picking όπου οι pickers βρίσκονται σε σταθερή θέση συλλέγοντας φάρμακα και τοποθετώντας τα σε totes (τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι και μέγιστο βάρος 30κg) τα οποία με τη σειρά τους διακινούνται πάνω σε ραουλόδρομους φτάνοντας σε παραγωγικότητα έως και 1000 totes/ώρα. Η συνολική διαδρομή φτάνει τα 179 μέτρα και περιλαμβάνει 7 σταθμούς πλήρωσης. Η συγκεκριμένη λύση αύξησε τη παραγωγικότητα και μείωσε το χρόνο λειτουργίας εξοικονομώντας 15χλμ για κάθε picker/ημέρα. Επίσης με τη χρήση λειτουργίας “Pick To Light” ελαχιστοποιούνται τα λάθη και σε συνδυασμό με τη δυνατότητα διασύνδεσης του συστήματος με εφαρμογή δυναμικής ζύγισης βάρους και διαστασιοποίησης (weighting and dimensioning) των παραγγελιών και εκτύπωσης ετικετών για την αποστολή τους, συνδεδεμένα με το ERP της εταιρίας, αυξάνουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της επιχείρησης συνολικά. Η συγκεκριμένη επένδυση για την αυτοματοποίηση της αποθήκης τοποθετεί την Evofarm στην πρώτη γραμμή καινοτομίας στον κλάδο της δίνοντάς της ταυτόχρονα προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Ο όμιλος VOYATZOGLOU έχει ως κύριο στόχο να δημιουργεί έργα υψηλής αξίας που χαρακτηρίζονται για την λειτουργικότητα και την ποιότητα τους στον τομέα των intralogistics.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v