Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για ουζάκια και μεζέδες μέσα (κι έξω) από τη Βαρβάκειο

Σούσι δίπλα στα τσιγκέλια, τσίπουρο με μεζέ, θαλασσινά και λαχταριστά μαγειρευτά στα πιο νόστιμα στέκια εντός και εκτός της Βαρβακείου.

Για ουζάκια και μεζέδες μέσα (κι έξω) από τη Βαρβάκειο

Η επίσκεψη στη Βαρβάκειο είναι μια ιεροτελεστία για τον μέσο Αθηναίο. Θα ξυπνήσει το πρωί Σαββατοκύριακο θα πάρει το Μετρό, θα ψωνίσει κρέας και ψάρι, θα περάσει και μια βόλτα από παραδίπλα για μπαχάρια και λοιπά βότανα και πίσω σπίτι.

Η Κεντρική Αγορά αποτελεί ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα στην καρδιά της πόλης, με τις μυρωδιές από τους πάγκους να μπλέκονται με τις φωνές ντόπιων και ξένων.

Εκεί, μέσα κι έξω από το κτίριο που τη στεγάζει, ουζερί και μοντέρνες ψαροταβέρνες σερβίρουν εκλεκτούς μεζέδες για κάθε γούστο. Εκεί πιάνουμε θέση και απολαμβάνουμε εκλεκτές νοστιμιές πριν συνεχίσουμε τις βόλτες μας στην πόλη.

Σούσι και θαλασσινά στο Hasapika Central Market

 


Τι γυρεύει ένα σουσάδικο μέσα στην κρεαταγορά; Θα το μάθεις πιάνοντας θέση στα τραπεζάκια του Hasapika δίπλα στα… τσιγκέλια, δοκιμάζοντας κάθε λογής ψαρομεζέδες μοντέρνους και κλασικούς, σε ιδιαίτερους συνδυασμούς. Λεμονάτα σαγανάκια, τηγανιές και πληθωρικές μακαρονάδες θαλασσινών, αλλά και sushi, nigiri και ceviche, γαρίδες ψητές, χταποδάκια, ψαρόσουπες, ταραμοσαλάτες και λοιπά ωραία και θαλασσινά προσγειώνονται στα τραπέζια αυτού του sui generis μαγαζιού. Συχνά πυκνά μάλιστα διοργανώνει και γαστρονομικά events με φαγητό και dj sets μέσα στην Αγορά. Λογαριασμός, με ουζάκια από 30€ το άτομο, αναλόγως ψαρικών που θα επιλέξεις.

Ουζάκια και μεζέδες στον Καραγιάννη

Ουζερί θρύλος, ο Καραγιάννης έχει θρέψει και ποτίσει γενιές Αθηναίων με γαρίδες και ουζάκια/τσιπουράκια, αλλά και ωραία κεφτεδάκια, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Σταματάμε τις ρίμες, γιατί εδώ πέφτει ερώτηση «Μεζές κρεάτινος ή θαλασσινών;» κι εσύ έχεις να επιλέξεις με τι θα συνοδεύσεις το ούζο ή την μπίρα σου. Για ουζάκι προτείνουν θαλασσινά όπως γαρίδες, μύδια καπνιστά, ντολμαδάκια και γαύρο μαρινάτο, ενώ για μπιρόνια, τυρί σαγανάκι, κεφτέ και λουκάνικο, τόσο απλά τόσο νόστιμα, τόσο ωραία, όπως τα παλιά τα καλά τα χρόνια. Λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο.

Μαγειρευτά και πατσά στην Ήπειρο

 


Οι κατσαρόλες της Ηπείρου δουλεύουν ασταμάτητα από τα 60s στη Βαρβάκειο, έχοντας ταΐσει γενιές γενεών με μαγειρίτσες, πατσάδες, ποδαράκια και λοιπά μαγειρευτά και σούπες που στρώνουν στομάχια. Συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι σήμερα να παραδίδει μαθήματα μαμαδίσιας κουζίνας, με ωραία μαγειρευτά όπως γίδα φρικασέ, μουσακάς, σουτζουκάκια σμυρνέικα, κοτόπουλο κοκκινιστό, μοσχαράκι στιφάδο, αλλά και κοκορέτσι παραδοσιακό και αρνάκι γάλακτος σούβλας. Λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με κρασί.

Σουβλάκι με σουτζουκάκια στην Βόλβη

 


Στην Ευριπίδου, έξω από τη Βαρβάκειο, θα έχεις τα σουβλάκια στα δεξιά όσο πιάνεις όρθια θέση σε ένα από τα κορυφαία σουβλατζίδικα του κέντρου. Η Βόλβη φτιάχνει χειροποίητα σουβλάκια σε πίτα κολασμένα, μικρά αλλά τόσο νόστιμα, με καλαμάκι ή σουτζουκάκι, τα οποία έχουν μόνο ντομάτα, λεπτοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, ρίγανη, μπούκοβο, μουστάρδα και μία γλυκιά σάλτσα πάπρικας. Δε θα χρειαστείς κάτι άλλο, άντε και καμία μπίρα. Λογαριασμός στα 7-10€ για σουβλακοκατανάλωση σωστή, με μπίρα ή αναψυκτικό στα όρθια.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v