Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη μοναδική εμπειρία των τηλεοράσεων VIDAA

Το λειτουργικό σύστημα που είναι σε θέση να προσφέρει μία απόλυτα εύχρηστη, ομαλή και φυσική εμπειρία χρήσης, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κάθε καταναλωτή.

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη μοναδική εμπειρία των τηλεοράσεων VIDAA

Πριν την εποχή των smart TV, τα πράγματα ήταν απλά. Το μόνο που είχε να κάνει ο χρήστης, ήταν να πατήσει το -συνήθως κόκκινο- πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο του, να περιμένει να ενεργοποιηθεί η τηλεόρασή του και κατόπιν να βρει το κανάλι που επιθυμούσε να παρακολουθήσει.

Fast forward ούτε καν δύο δεκαετίες μετά και τα πράγματα δεν έχουν την παραμικρή σχέση. Το διαθέσιμο περιεχόμενο είναι αστείρευτο, οι πλατφόρμες που προσπαθούν να κερδίσουν τον χρόνο -και τη συνδρομή- μας αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο και οι απαιτήσεις του κοινού διαφέρουν ανάλογα με το είδος της ψυχαγωγίας στην οποία προσβλέπει αυτό -σειρές, ταινίες, gaming. Οι τηλεοράσεις έχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες, απαιτώντας έτσι ένα έξυπνα σχεδιασμένο και φιλικό απέναντι στον χρήστη λειτουργικό σύστημα που να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά τους, φέρνοντας παράλληλα τον τελευταίο πιο κοντά στο αγαπημένο του περιεχόμενο.

Enter VIDAA.

Τι εστί VIDAA;

Το VIDAA OS αποτελεί μία πλατφόρμα ή λειτουργικό σύστημα αν προτιμάς για smart TV. Δημιουργήθηκε από την ομώνυμη εταιρεία το 2019 και το συναντάμε σε τηλεοράσεις από κατασκευαστές όπως η Hisense, η Toshiba και ο Loewe. Διατίθεται σε περισσότερες από 160 χώρες χαρίζοντας πάνω από 1,13 δισ. ώρες ψυχαγωγίας σε μηνιαία βάση στο κοινό ανά τον κόσμο.

Σε τι διαφέρει το VIDAA από τα υπόλοιπα OS για smart TV; Στο ότι είναι σε θέση να προσφέρει μία απόλυτα εύχρηστη, ομαλή και φυσική εμπειρία χρήσης, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κάθε καταναλωτή, χωρίς να τον «βομβαρδίζει» με αχρείαστες πληροφορίες -διότι σε τελική ανάλυση, αυτό που θες όταν βρίσκεσαι μπροστά από την τηλεόραση, είναι να βρεις το περιεχόμενο που ψάχνεις, χωρίς να θυσιάζεις χρόνο από την ψυχαγωγία σου για την πλοήγησή σου στα διάφορα μενού.

Τα τέσσερα μεγάλα πλεονεκτήματα του VIDAA -που αποτελούν και τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του- είναι τα ακόλουθα.

Προηγμένη αναζήτηση

Έστω ότι θες να παρακολουθήσεις μία συγκεκριμένη σειρά ή ταινία. Με τόσες διαφορετικές πλατφόρμες streaming που υπάρχουν, κάτι μας λέει πως αναγκαστικά θα χρειαστεί να… κάνεις τη βόλτα σου σε όλες, προκειμένου να εντοπίσεις την επιλογή σου. Εδώ λοιπόν είναι που το VIDAA αναλαμβάνει πρωτοβουλία με τη λειτουργία universal search η οποία θα αναλάβει να ψάξει για ό,τι της ζητήσεις σε όλες τις συμβατές εφαρμογές γλιτώνοντάς σου πολύτιμο χρόνο και «σερβίροντάς» σου σε χρόνο μηδέν το περιεχόμενο της αρεσκείας σου. Είπαμε, το παν είναι να έρθεις πιο κοντά με ό,τι θες να δεις.

Προτάσεις περιεχομένου

Υπάρχουν και οι φορές όμως που δεν είσαι και τόσο σίγουρος γι’ αυτό που θες να δεις. Πόσο βολικό θα ήταν αν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να σου προτείνει σειρές, ταινίες και προγράμματα με βάση τις προτιμήσεις και τα γούστα σου; Ε, υπάρχει! Το VIDAA αναλύει τις επιλογές σου έτσι ώστε να μπορεί να σου συστήσει περιεχόμενο που να σε ενδιαφέρει πραγματικά. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς μάλιστα τη smart TV σου, τόσο πιο εύστοχες θα είναι οι προτάσεις του, αφού θα μαθαίνει ακόμα καλύτερα τα είδη που σε ενδιαφέρουν.

Φωνητικός έλεγχος

Ανάλογα με το μοντέλο τηλεόρασης που θα προτιμήσεις, το VIDAA προσφέρει πλήρη συμβατότητα με φωνητικές εντολές. Χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο που θα βρεις είτε στην τηλεόραση, είτε -προτιμότερα- στο τηλεχειριστήριό σου, μπορείς να προσαρμόσεις διάφορες ρυθμίσεις όπως π.χ. την ένταση του ήχου και το κανάλι που θες να παρακολουθήσεις, να αναζητήσεις περιεχόμενο ή ακόμα και να εκκινήσεις κάποια εφαρμογή. Κι αυτό να μην κάνεις πάντως, να έχεις υπ’ όψει σου πως τα μενού του VIDAA είναι εξαιρετικά εύχρηστα και καλοσχεδιασμένα, ενώ και η απόκρισή του είναι τάχιστη, έτσι ώστε να κάνεις αυτό που θες άμεσα.

Συμβατότητα με οικοσυστήματα smart home

Μία τηλεόραση VIDAA θα ενσωματωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στο οικοσύστημα smart home σου, προσφέροντάς σου παράλληλα και κορυφαία συνδεσιμότητα. Υπάρχει συμβατότητα με Amazon Alexa για ‘σένα που χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη προσωπική βοηθό, αν και αυτή που θα βρεις πραγματικά χρήσιμη είναι η δωρεάν εφαρμογή ελέγχου VIDAA που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου (iOS ή Android). Μέσω αυτής θα έχεις ένα δεύτερο τηλεχειριστήριο στα χέρια σου, καθώς και πρόσβαση σε εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει στη smart TV σου καθώς και στη λειτουργία αναζήτησης περιεχομένου για να μην ψάχνεις ανάμεσα στα μαξιλάρια κάθε λίγο!

La VIDAA é bella

Η εμπειρία χρήσης που προσφέρει το VIDAA OS είναι ό,τι πιο άμεσο, εύχρηστο και φυσικό μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή σε smart TV. Αφήνοντας στην άκρη καθετί περιττό, εστιάζει στην αμεσότητα, φέρνοντάς σε πιο κοντά με περιεχόμενο που ξέρεις και αγαπάς ή απλά μπορεί να σε ενδιαφέρει, προσφέροντάς σου παράλληλα όλα τα απαραίτητα εργαλεία και ρυθμίσεις, έτσι ώστε να προσαρμόσεις την εμπειρία θέασης στα μέτρα σου. Άφησε λοιπόν στο VIDAA τα διαδικαστικά και εσύ απλά… πέρνα καλά!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v