Στη Σταμάτα τα κοψίδια και οι μεζέδες δεν σταματάν ποτέ

Μη σταματάς, πήγαινε προς Σταμάτα αν θες να νιώσεις πόσο νόστιμη είναι η αττική εξοχή και άσε μας να σου προτείνουμε τα καλύτερα στέκια για καλοφαγάδες.

Στη Σταμάτα τα κοψίδια και οι μεζέδες δεν σταματάν ποτέ

Πέρα από ιδανικός προορισμός για μονοήμερη με οινική αφορμή – βλέπε κτήμα Κοκοτού- η Σταμάτα έχει αποκτήσει φήμη και για τις έξοχες… εξοχικές της ταβέρνες και τα κουτούκια. Αν θες να φας καλά λοιπόν μη σταματήσεις, συνέχισε και ακολούθησέ μας καθώς πιάνουμε τραπέζι σε θρυλικές ταβέρνες για κοψίδια, αγροκτήματα και κουτούκια με δροσερές αυλές.

Πιπινιός

Πέππα 1, Τηλ.: 21 0621 6250

 

Κλασική ταβέρνα για κρεατοφαγία, ο Πιπινιός φέρνει κόσμο και κοσμάκη στη Σταμάτα για να δοκιμάσει τις σουβλιστές νοστιμιές του. Ξακουστή και κοσμαγάπητη για την προβατίνα της, η οικογενειακή αυτή ταβέρνα φτιάχνει επίσης ένα άκρως μερακλίδικο κοκορέτσι, αλλά και κοντοσούβλι και ωραιότατο αρνάκι στη σούβλα. Επιβάλλεται να πας με παρέα λοιπόν, για να δοκιμάσετε και τα τρία, μαζί με μπόλικο τζατζίκι, πατάτες τηγανιτές, τυρόπιτα, κολοκυθάκια τηγανιτά και φρέσκες σαλάτες. Για ένα γεύμα εδώ με χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Αγρόκτημα Ρεγκούκου

Αμυγδαλέζα, τηλ: 21 0621 7898

 

Στα περίχωρα της Σταμάτας, λειτουργεί εδώ και δεκαετίες μια χωριάτικη ταβέρνα, που σερβίρει στην καταπράσινη αυλή της πιάτα παραδοσιακά και ελληνικά, με υλικά ολόφρεσκα από το αγρόκτημα των ιδιοκτητών. Δοκίμασε οπωσδήποτε χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα, κεφτεδάκια, κατσικάκι ριγανάτο, τυρόπιτα χειροποίητη, αρνάκι σούβλας, αρνίσια παϊδάκια, κοκορέτσι, τζατζίκι και τυροκαυτερή και φυσικά ολόφρεσκες σαλάτες με πρώτες ύλες από το μποστάνι τους (χωριάτικη, χόρτα, βραστά λαχανικά και πάει λέγοντας). Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Κόκκαλης

25ης Μαρτίου, τηλ.:21 0621 8015

Φωτό: Google

Βρίσκεται εδώ από το πολύ μακρινό 1932, γεγονός που δείχνει την αξία του. Η διακόσμηση στον Κόκκαλη είναι λιτή και παραδοσιακή κι ο κατάλογός του έχει μια έξτρα αδυναμία (προφανώς) στα κρεατικά. Αρνί στη σούβλα και κατσικάκι στη γάστρα αποτελούν τα χιτ του, μαζί με τα παϊδάκια προβατίνας, τα ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια, το φιλέτο κοτόπουλο και το χοιρινό κοντοσούβλι. Στα ορεκτικά υπάρχουν κλασικές επιλογές, για να ξεκινήσεις το γεύμα, όπως τυροκροκέτες, πατάτες τηγανιτές και αλοιφές. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Πέππας

Μακαρίου 5, τηλ.: 21 0621 8104

 

Με περισσότερα από 40 χρόνια στην πλάτη της, η ταβέρνα του Πέππα προσφέρει λουκούλλειες επιλογές στους πεινασμένους θαμώνες του «εξοχικού του κέντρου». Σημείωσε στα οπωσδήποτε της παραγγελίας σου το κοκορετσάκι και το χοιρινό κοντοσούβλι, ενώ σπέσιαλ και καλοψημένα είναι τα παϊδάκια και το χωριάτικο λουκάνικο. Μια σταβλίσια επίσης πάντα χρειάζεσαι ενώ ωραιότατα είναι και τα παϊδάκια κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στις λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 20-25€ το άτομο.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v