Ποινική δίωξη στον Τούρκο εμπρηστή για φωτιές στο όρος Αιγάλεω

Ο 33χρονος, που ομολόγησε ότι βρίσκεται πίσω από τρεις φωτιές έλαβε προθεσμία από την ανακρίτρια να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Το κατηγορητήριο.

Ποινική δίωξη στον Τούρκο εμπρηστή για φωτιές στο όρος Αιγάλεω

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 33χρονο Τούρκο εμπρηστή που ομολόγησε ότι βρίσκεται πίσω από τρεις φωτιές στο όρος Αιγάλεω, με κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Έλαβε προθεσμία από την ανακρίτρια να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 33χρονος δεν συνοδευόταν από δικηγόρο.

Αναλυτικά το κατηγορητήριο:

  • Εμπρησμός από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
  • Εμπρησμός δάσους από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
  • Κλοπή.
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι είχε πάνω του ο Τούρκος που συνέλαβαν οι Αρχές για τη φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ομάδα ΔΙΑΣ κινούμενη στον περιφερειακό, είδε μία στήλη καπνού και πλησίασε. Ήταν ήδη εκεί η ΟΠΚΕ η οποία είχε βρει έναν μάρτυρα και τους έδινε περιγραφή του Τούρκου που μόλις είχε βάλει φωτιά, «η οποία αν ξέφευγε θα έφτανε στο δάσος Χαϊδαρίου και θα κλαίγαμε όλοι μαζί τώρα». Η ομάδα ΔΙΑΣ ξεκίνησε να αναζητά τον δράστη και τελικά τον εντόπισε τουλάχιστον 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο.

Τη σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Β. Κικίλιας: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου.

Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v