Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραβεύει για 16η χρονιά τις πιο υπεύθυνες εταιρείες στην Ελλάδα το CRI

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης θα αναδείξει τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τη δέσμευσή τους στην τήρηση των κριτηρίων ESG.

Βραβεύει για 16η χρονιά τις πιο υπεύθυνες εταιρείες στην Ελλάδα το CRI

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) αναδεικνύει και επιβραβεύει, για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά, τις ελληνικές εταιρείες που κάνουν τη διαφορά στο υπεύθυνο επιχειρείν, σύμφωνα µε τα κριτήρια ESG του CR Index, ενώ για δέκατη χρονιά δίνει την Πιστοποίηση CRI Pass Certified.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η φετινή διοργάνωση εκφράζει έμπρακτα για ακόμη μία χρονιά την ουσιαστική προσπάθεια των επιχειρήσεων να αποδείξουν, μέσα από την απαιτητική αξιολόγηση του CR Index & CRI Pass, τη δέσμευσή τους στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και αυστηρά κριτήρια του ESG , με τρόπο συστηματικό και μακροπρόθεσμο.

Ο CR Index αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα, καθώς αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων, που σήμερα είναι προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα. Ο CRI Index παρέχει στις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο στρατηγικό εργαλείο, που παρουσιάζει τα δυνατά σημεία αλλά και σημεία που επιδέχονται βελτίωση, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και σύγκριση ανά κλάδο και συμβάλει στην βελτίωση των ESG Ratings που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αξιοπιστία των εταιρειών σε επενδυτές-τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Έχοντας συμπληρώσει 16 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης έχει υποστηρίξει περισσότερες από 100 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από 14 διαφορετικούς κλάδους να συστηματοποιήσουν τον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και να ενσωματώσουν αποτελεσματικά και μετρήσιμα υπεύθυνες πρακτικές στη στρατηγική τους, μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους στον τομέα αυτό. Φέτος θα βραβευθούν εταιρείες, οι οποίες εκπλήρωσαν επιτυχώς την απαιτητική αξιολόγηση του Δείκτη, η οποία βασίζεται στα 100 διεθνή κριτήρια του Business in the Community (BITC) και εξετάζει τη συνολική στρατηγική της εταιρείας σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και την αγορά.

Η 16η Τελετή Βράβευσης των πιο υπεύθυνων εταιρειών στην Ελλάδα σύμφωνα με το δείκτη CR Index & CRI Pass θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός βραδινού εορταστικού event στις 3 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt. Οι επιχειρήσεις που θα διακριθούν θα μπορούν να μοιραστούν τη χαρά της βράβευσης και αναγνώρισης των προσπαθειών τους μαζί τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες τους.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Σύνδεσμο Επενδυτών και Διαδικτύου και άλλων φορέων, εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v