Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοβαρό επεισόδιο στη Χιο με σκάφος του λιμενικού και διακινητές, 14 νεκροί

To επεισόδιο σημειώθηκε ανοικτά των Βροντάδων στο Στενό της Χίου. Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας- διάσωσης, καθώς υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους.

Σοβαρό επεισόδιο στη Χιο με σκάφος του λιμενικού και διακινητές, 14 νεκροί

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Λιμενικού και σκάφους μεταναστών το βράδυ της Τρίτης (03/02) στην παραλία Μυρσινιδίου της Χίου.

Συνολικά 14 είναι οι νεκροί που ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής από τον τόπο της σύγκρουσης του σκάφους των μεταναστών με το πλωτό του Λιμενικού, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 25 τραυματίες, καθώς και αγνοούμενους.

Μεταξύ των τραυματιών, είναι επτά παιδιά και μια έγκυος γυναίκα. Την ίδια ώρα, δύο στελέχη του Λιμενικού, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ηδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή του Λιμενικού και της Αεροπορίας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους, σύμφωνα με τους διασωθέντες. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδει ότι στο περιστατικό υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, συγκρούστηκε ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες ιδιώτες δύτες, ενώ επιχειρεί από αέρος και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο ΕΡΤnews μίλησε ο Γιώργος Δανιήλ, Δήμαρχος Οινουσσών, τονίζοντας ότι το περιπολικό που ενεπλάκη στο συμβάν βρισκόταν στις Οινούσσες και έκανε περιπολία όταν εντόπισε τη λέμβο των μεταναστών.

Ο υποναύαρχος Νίκος Σπανός, μιλώντας στο ΕΡΤnews, σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 14 νεκροί και 25 τραυματίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο