Δημοσκόπηση του euro2day για εξάμηνο Motor Oil

Στα 91,4 εκ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα κέρδη της Motor Oil στο εξάμηνο καταγράφοντας άνοδο 7% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 7 αναλυτών σε δημοσκόπηση του euro2day και του TFΝ. Οι προβλέψεις για EBITDA και πωλήσεις.

Δημοσκόπηση του euro2day για εξάμηνο Motor Oil
Στα 91,4 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Motor Oil στο α΄ εξάμηνο καταγράφοντας άνοδο 7% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι Euroxx Securities, HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis, Εθνική-Π&Κ, UBS, Lehman Brothers και Piraeus Securities

To εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 84 και των 99,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν ότι η βελτίωση των μεγεθών οφείλεται στα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης στο β’ τρίμηνο αλλά και σε κέρδη από αποθέματα.

«Δεν βλέπουμε κάποια αρνητική έκπληξη στα αποτελέσματα, αλλά μάλλον θετικά μεγέθη, σε αντίθεση με το αρνητικό περιβάλλον για τις εταιρίες διύλισης», σχολιάζει ο κ. Βασίλης Τσοπανάς της Euroxx.

Οι αναλυτές επεσήμαναν ότι η συγκυρία για τη Motor Oil έχει βελτιωθεί από τρίμηνο σε τρίμηνο, λόγω βελτίωσης των περιθωρίων διύλισης και της ικανότητας της εταιρίας να επωφελείται από πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής ζήτησης που τιμολογούνται με premium.

«Η Motor Oil συνεχίζει να επωφελείται από το ευνοϊκό προϊοντικό της μείγμα» επεσήμανε ο Victor Labate της Εθνικής-P&K. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μια μονάδα του ομίλου δεν λειτούργησε τον Ιούνιο λόγω εργασιών συντήρησης.

Τα κέρδη από αποθέματα θα συνεχίσουν να ενισχύουν τα αποτελέσματα, με τον κ. Βαγγέλη Καρανίκα της HSBC να προβλέπει ότι η Motor Oil θα «καταγράψει σημαντικά κέρδη από αποτίμηση αποθεμάτων (35 εκατ. ευρώ) λόγω της ανόδου των πετρελαϊκών τιμών».

Τα EBITDA του α΄ εξαμήνου προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 169,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 7,8%, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται μεταξύ των 158 και των 182,7 εκατ. ευρώ.

O κ. Β. Ρουμαντζής της Marfin Analysis τόνισε ότι το β΄ τρίμηνο του 2007 χαρακτηρίστηκε από υψηλά κέρδη διύλισης, ισχυρό δολάριο και υψηλά κέρδη από συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο ίδιος δεν αναμένει η εταιρία να καταγράψει σημαντικά κέρδη από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες καθώς οι μεταβολές μεταξύ του ευρώ και του δολαρίου δεν ήταν σημαντικές κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου.

Ο κ. Γ. Αράπογλου της Πειραιώς Sec επισημαίνει ότι η Motor Oil έχει προχωρήσει σε αντιστάθμιση κινδύνου σε ό,τι αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις της Motor Oil στο α΄ εξάμηνο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 2,755 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 59,6%, ενώ οι πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 1,726 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 52,6%.

Μερίδα αναλυτών σχολίαζε ότι η πορεία των λειτουργικών δαπανών θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής.

Η Motor Oil ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 28 Αυγούστου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v