Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Παράταση για sort selling έως 31/12

Την παράταση του sort selling μέχρι την 31.12.08, καθώς και την επιβολή προστίμων στις εταιρίες Iberdrola και Solidus, αποφάσισε σήμερα μεταξύ άλλων η Κεφαλαιαγορά. Εγκριση για διαγραφή των μετοχών της Unisystems.

Κεφαλαιαγορά: Παράταση για sort selling έως 31/12
Την παράταση του sort selling μέχρι την 31.12.08, αποφάσισε σήμερα μεταξύ άλλων η Κεφαλαιαγορά επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr. Eπίσης αποφάσισε την επιβολή προστίμων στις εταιρίες Iberdrola και Solidus και την διαγραφή των μετοχών της Unisystems.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 490η/31.10.2008 συνεδρίασή του ενέκρινε :

* Tην επιβολή προστίμου ύψους € 300.000 στην εταιρία «IBERDROLA RENOVABLES SA» για παράβαση του ν. 3461/2006 περί Δημοσίων Προτάσεων. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαπιστώθηκε ότι τον Μάρτιο του 2007, η ανωτέρω εταιρία απέκτησε έμμεσα, μέσω σύναψης συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) με πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, μετοχές της εταιρίας «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» οι οποίες υπερέβαιναν το 3% του συνόλου των μετοχών αυτής, χωρίς να υποβάλλει την προβλεπόμενη από το νόμο υποχρεωτική δημόσια πρόταση. 

*  Την επιβολή προστίμου € 12.000 στην SOLIDUS ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. 

*  Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά της εταιρίας «ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε.» και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

* Tη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας “UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.E» μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της. 

* Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας «ΚΥΡΟΣ ΑΕΕΔ» με έδρα την Αθήνα μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε: 

*  Την παράταση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων μετοχών που είναι εισηγμένες στην αγορά αξιών ΧΑ μέχρι την 31.12.2008

*  Την έναρξη διαδικασίας αναγνώρισης ως αποδεκτής πρακτικής αγοράς (accepted market practice), σύμφωνα με το Κοινοτικό Δίκαιο, τη δυνατότητα ανταλλαγής μετοχών που αποκτώνται στο πλαίσιο προγράμματος αγοράς ιδίων με μετοχές άλλων εταιριών.

Η πρακτική αυτή της χρησιμοποίησης ιδίων μετοχών ως μέσο πληρωμής, εκτιμάται ότι διευκολύνει τις στρατηγικές επιλογές των εισηγμένων εταιριών.

Παρόμοια πρακτική για προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών έχει γίνει ήδη αποδεκτή στη Γαλλία και βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαβούλευσης στην Ιταλία.

Το σχετικό κείμενο θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.cmc.gov.gr) και οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να καταθέσουν τα σχόλιά τους μέχρι την 3η Δεκεμβρίου 2008.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας «GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.Ε.Χ.» από την «ΔΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v