Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cheuvreux: "Underperform" για Πειραιώς- Eurobank

Σε "underperform" υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή των Πειραιώς και Eurobank η Cheuvreux σε έκθεσηή της, ενώ περικόπτει κατά 20% τις εκτιμήσεις της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο ως σύνολο.

Cheuvreux: Underperform για Πειραιώς- Eurobank
Σε "underperform" υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή των Πειραιώς και Eurobank η Cheuvreux σε έκθεσή της, ενώ περικόπτει κατά 20% τις εκτιμήσεις της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο ως σύνολο.

Ο οίκος ξεχωρίζει στις επιλογές του την Εθνική, για την οποία αναφέρει πως είναι σε καλή θέση ώστε να αντιμετωπίσει την καταιγίδα εντός ενός δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, στηριζόμενη στην ισχυρή ρευστότητα, στην καλή κεφαλαιακή επάρκεια, στις δυνατότητες αναδιάρθρωσης και στις πολύ αποδοτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Τα θεμελιώδη της τράπεζας έχουν έως τώρα αποδειχτεί ανθεκτικά, επισημαίνεται.

Η Cheuvreux αναφέρει πως είναι η δεύτερη υποβάθμιση για τις ελληνικές τράπεζες εντός ενός μήνα, τονίζοντας πως οι νέες προβλέψεις κάνουν πλέον λόγο για ετήσια υποχώρηση κερδών μεγαλύτερη του 10% το 2009. Οι μειώσεις των προβλέψεων, επισημαίνει ο οίκος, αντανακλούν πρωτίστως την επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οι ελληνικές τράπεζες θα αυξήσουν τα επίπεδα των προβλέψεων για επισφάλειες.

Αναφερόμενη στις υποβαθμίσεις της Eurobank και της Πειραιώς, η Cheuvreux τονίζει πως, αν και οι αποτιμήσεις τους είναι πολύ ελκυστικές και οι πολλαπλασιαστές σε ιστορικά χαμηλά, κατά την εκτίμησή της για τους επόμενους έξι μήνες θα συνεχίσουν να υποαποδίδουν κυρίως λόγω του συρρικνούμενου περιβάλλοντος στην αναδυόμενη Ευρώπη, χαμηλότερων σχετικών προβλέψεων (για την Πειραιώς) και υψηλότερης έκθεσης σε καταναλωτικά δάνεια (για τη Eurobank).

Για την Εθνική η τιμή-στόχος είναι στα 20 ευρώ, για τη Eurobank στα 9 ("underperform"), για την Alpha Bank στα 12 ευρώ ("outperform") , για την Πειραιώς στα 9 ευρώ ("underperform"), για το Τ.Τ. στα 6 ευρώ ("underperform"), για την Αγροτική στο 1,8 ευρώ ("underperform"), για την Τράπεζα Κύπρου στα 5 ευρώ ("outperform") και για τη Marfin PopularΒbank στα 2,8 ευρώ ("outperform").

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v