Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Χαμηλότερες τιμές από M. Lynch, D. Bank, UBS

Επιφυλακτικούς καθιστούν τους αναλυτές η "περιορισμένη ορατότητα" αλλά και η απροθυμία της διοίκησης της Coca Cola να δώσει προβλέψεις για τα μελλοντικά μεγέθη, ενώ οίκοι προχωρούν σε περικοπές τιμής-στόχου.

3Ε: Χαμηλότερες τιμές από M. Lynch, D. Bank, UBS
Επιφυλακτικούς καθιστούν τους αναλυτές η περιορισμένη ορατότητα και η απροθυμία της διοίκησης της Coca Cola να δώσει προβλέψεις για τα μελλοντικά μεγέθη, ενώ οίκοι προχωρούν σε περικοπές τιμής-στόχου.  

Στα 14 από 15 ευρώ προηγουμένως περικόπτει η Merrill Lynch την τιμή-στόχο για την Coca Cola 3E, ενώ τα 12 ευρώ από 13 προηγουμένως είναι η νέα τιμή-στόχος της Deutsche Bank.

Αναλυτικότερα, η Merrill Lynch εξακολουθεί να εκτιμά πως μακροπρόθεσμα η αξία της εταιρίας είναι παρούσα, αναφέρει ωστόσο ταυτόχρονα ότι βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει καταλύτης. Η ορατότητα είναι περιορισμένη και οι συγκριτικοί όγκοι για το πρώτο τρίμηνο του 2009 θα είναι απαιτητικοί, επισημαίνει ο οίκος. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "buy".

Σε καλή πορεία βρίσκονται οι δραστηριότητες της εταιρίας, επισημαίνει η Coca Cola 3E, όπως καταδεικνύει η επίδοση των εσόδων στο τελευταίο τρίμηνο, λέει η Deutsche Bank (17/2/2009). Η αναπροσαρμογή στην τιμή-στόχο προκύπτει από τις νέες προβλέψεις του οίκου για τις ταμειακές ροές, ενώ αναφέρεται και στους κινδύνους για τα μεγέθη της εταιρίας, που όπως επισημαίνει προκύπτουν από την έκθεσή της στην ανατολική Ευρώπη, από την τιμή των πρώτων υλών και από τις μακροπρόθεσμες τάσεις στην κατανάλωση. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση "hold".

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Coca Cola 3E σε "sell" από "neutral" προχωρά η UBS, ενώ μειώνει και την τιμή-στόχο, στα 9 ευρώ από 12 ευρώ, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου από την εταιρία.

Ο οίκος εκτιμά ότι το δ΄ τρίμηνο είναι ενδεικτικό των τάσεων στην κερδοφορία της εισηγμένης και προβλέπει μείωση στα κέρδη ανά μετοχή κατά 7,5% το 2009.

Από την πλευρά της, η JP Morgan (17/2/2009) αναμένει τα θεμελιώδη να βελτιωθούν σημαντικά μέσα στο 2009 και προχωρά ταυτόχρονα σε καθοδική αναπροσαρμογή των κερδών ανά μετοχή στο 1 ευρώ για το 2009 από 1,35 ευρώ προηγουμένως, ενώ οι προβλέψεις της για τον πολλαπλασιαστή P/E τροποποιούνται από το 7,3 στο 9,8. Η τιμή-στόχος παραμένει στα 12 ευρώ και η σύσταση "overweight".

Σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου από τα 11 στα 10 ευρώ προχώρησε και ο οίκος Nomura (18/2/2009) διατηρώντας τη σύσταση "neutral". Όπως επισημαίνεται στο σχετικό report, αν και το brand και το δίκτυο διανομής παρέχουν εμπιστοσύνη στο business model μακροπρόθεσμα, το 2009 θα είναι δύσκολο έτος με πιέσεις από την ισοτιμία και τα θεμελιώδη.

Παρά τον σχετικά καλό όγκο πωλήσεων του δευτέρου εξαμήνου του 2008, η 3Ε ανακοίνωσε απογοητευτικά κέρδη, αφού αυτά επηρεάστηκαν από τις ισοτιμίες και από τα αυξημένα κόστη, επισημαίνει η Credit Suisse στο πρωινό της report. Εκτίμηση του οίκου είναι πως με τόση έκθεση στις αναδυόμενες αγορές και το 2009 θα είναι δύσκολο για την εταιρία.

Όπως αναφέρει, βρίσκει την απόφαση της διοίκησης να μη δεσμευτεί σε κανενός είδους προβλέψεις για τα μεγέθη του τρέχοντος έτους, "κατανοητή, αλλά όχι καθησυχαστική". Διατηρεί την τιμή-στόχο στα 12 ευρώ και τη σύσταση "neutral".

Καλή διαχείριση εκ μέρους της Coca Cola 3Ε στο πλαίσιο ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος επισημαίνει η HSBC, προβλέποντας ωστόσο ότι η διακύμανση στις ισοτιμίες και οι πιέσεις των αγορών θα επιμείνουν και θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της εταιρίας εμφιάλωσης.

Σε αυτό το σημείο η χρηματιστηριακή δηλώνει περισσότερο επιφυλακτική απ' ό,τι αισιόδοξη βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα προβλέπει πως θα κερδίσει αρκετό από το χαμένο momentum της καθώς οι καλύτερες συνθήκες θα επιστρέφουν στην αγορά.

Σε καθοδική αναπροσαρμογή των προβλέψεών της για τα μεγέθη της εταιρίας θα προχωρήσει η Marfin Analysis, κρίνοντας ότι η ορατότητα είναι περιορισμένη και η μεταβλητότητα υψηλή. Σε μια πρώτη κίνηση, η χρηματιστηριακή θα προχωρήσει σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 15% - 20%.

Η μετοχή τηςε 3Ε ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 9,66 ευρώ.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v