Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σφήνα HSBC για δημόσια προσφορά σε ΑΒ

Στα 40,5 ευρώ ανά μετοχή, από 36 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την ΑΒ Βασιλόπουλος η HSBC (19/5), εμμένοντας στην άποψή της ότι οι μέτοχοι της εταιρίας δεν θα πρέπει να δεχtούν την προσφορά Delhaize.

Νέα σφήνα HSBC για δημόσια προσφορά σε ΑΒ
Στα 40,5 ευρώ ανά μετοχή, από 36 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την ΑΒ Βασιλόπουλος η HSBC, με έκθεσή της στις 19/5, μετά την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης από την Delhaize. Η σύσταση διατηρείται "overweight". Όπως επισημαίνει, η αύξηση της τιμής- στόχου γίνεται μετά τη μείωση του discount της αποτίμησης στο 10% από 20% προηγουμένως.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση της HSBC στη δημόσια προσφορά της Delhaize, καθώς στο χθεσινό πρωινό report της συνιστούσε στους μετόχους της Βασιλόπουλος να μην αποδεχτούν την προσφορά της Delhaize.

Σύμφωνα με την HSBC, η προσφορά της Delhaize στα 30,5 ευρώ ανά μετοχή για το free float της Βασιλόπουλος φαίνεται να είναι χαμηλή.

Όπως επισημαίνει,  η Delhaize διάλεξε την καλύτερη στιγμή για να υποβάλει την προσφορά της, δεδομένου ότι η μετοχή της Βασιλόπουλος έχει υποχωρήσει κατά 50% από τα υψηλά του Μαΐου 2008 (από τα 50,44 ευρώ).

Για τους μετόχους μειοψηφίας, ωστόσο, η HSBC εκτιμά πως η τιμή της δημόσιας προσφοράς είναι πολύ χαμηλή (9,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2009), υποτιμώντας τη δίκαιη αποτίμηση της Βασιλόπουλος αλλά και τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξής της.

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι το α΄ τρίμηνο μπορεί να ήταν αδύναμο σε επίπεδο κερδοφορίας, κυρίως λόγω της απόκτησης της Plus Hellas, ωστόσο θεωρεί πως τα χειρότερα πέρασαν και τα κέρδη θα βελτιωθούν σημαντικά τα επόμενα τρία τρίμηνα.

Η HSBC τονίζει παράλληλα στην έκθεσή της ότι οι μέτοχοι της ΑΒ Βασιλόπουλος δεν θα πρέπει να αποδεχτούν την προαιρετική δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Delhaize, επισημαίνοντας παράλληλα πως, αν η Delhaize θέλει να επιτύχει στο squeeze-out των μετόχων μειοψηφίας, θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v