Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική:Πως σχολιάζει η Proton την απόφαση για ΑΜΚ

Πίεση στη μετοχή και ευελιξία μέσω "επαναγοράς" των προνομιούχων μετοχών από το κράτος προβλέπει η Proton Securities σχετικά με την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 1,25 δισ. ευρώ.

Εθνική:Πως σχολιάζει η Proton την απόφαση για ΑΜΚ
Πίεση στη μετοχή και ευελιξία μέσω "επαναγοράς" των προνομιούχων μετοχών από το κράτος προβλέπει η Proton σχετικά με την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου έως 1,25 δισ. ευρώ.   

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η πρόθεση των ελεγχόμενων από το κράτος Ασφαλιστικών Ταμείων, αναφέρει η Proton Securities σε flash note της λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της Εθνικής.

Σε περίπτωση που τελικά επιλέξουν να μη συμμετέχουν το έμμεσο ποσοστό του δημοσίου θα μειωθεί περαιτέρω. Επιπλέον, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, μετά την αύξηση κεφαλαίου, η διοίκηση της Εθνικής θα μπορεί να "ανακαλέσει" τις αξίας 350 εκατ. ευρώ προνομιούχες μετοχές που έχουν δοθεί στο ελληνικό δημόσιο- κάτι το οποίο θα αυξήσει την ευελιξία της διοίκησης.

Βραχυπρόθεσμα η απόφαση για ΑΜΚ είναι πιθανό να ασκήσει πίεση στις μετοχές της Εθνικής δεδομένου του μεγάλου discount (45% με βάση την τιμή κλεισίματος της 15/06, ήτοι τα 20,49 ευρώ) έναντι των τρεχόντων επιπέδων διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Κατά τη Proton, η κίνηση αυτή θα επηρεάσει και άλλες τράπεζες, ειδικά αυτές που εξέδωσαν προνομιούχες μετοχές που αντιστοιχούν σε μεγάλα ποσά (Eurobank, Alpha Bank).

* Σημειώνεται ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε πως το flash note ανήκε στη Marfin Analysis

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v